Hovudside

Shade Tolerant klatreroser

by Walther

Shade Tolerant klatreroser

Klatreroser lysner skyggefulle steder i hagen, samt pynte vegger, gjerder eller trellises. Voksende lys-farget klatrere i delvis skygge kan holde fargen blekner og full sol fra visne blomstrer. Plukke et sted med rik, godt drenert jord og ha en vanlig vedlikeholdsplan vil sikre at skygge-tolerant klatreroser blomstrer i mange sesonger.

Klatring Prairie Rose


Den klatring prærien rose blomstrer i mai med et vell av fem-petaled dyp til lys rosa roser med hjerteformede kronblader. Hver rose er 2-3 inches tvers og har lyse, gul-gull pollenbærere. Klyngene vokse på endene av stilkene, åpne en eller to om gangen og sist for ca en måned. Rosene er omgitt av løvverk sammensatt av 04:57 brosjyrer som påpekes på spissen, taggete langs kantene og er ca 13 inches i lengde. Den stammer fra prærien rose har små, rette torner, kalt pigger, spredt langs lengden og vokse seks til 15 meter lang. Bright rød frukt, kjent som rose hofter, vises i midtsommer, som tiltrekker seg en rekke pattedyr og fugler.

Penelope


Hva disse blomstene mangler i duft, gjør de opp for i utseende. Penelope klatring rose er en hybrid musk rose som blomstrer flere ganger i løpet av sin vekstsesongen. Den blomstrer med store klynger på opp til 25 eller flere roser. Den mørkegrønne bladverket fremhever de frilly, åpne blomster, som er en myk fersken farge når de begynner å åpne og slå en peachy-hvitt når de er i full blomst. Ved forfall, er dette klatring rose fem meter høy og bred med en over gjennomsnittet motstandsdyktighet mot sykdom. Penelope kan dyrkes i hardførhet soner sju til 10 og kan dyrkes i sone seks hvis plantet i et sted beskyttet mot tøffe vind og kald luft.

Complicata


Den sterke "wild-rose" duft av disse roser innleder i begynnelsen av sommeren. Complicata er en gallica rose som elsker å klatre og kan nå høyder på 10 til 15 fot. Karakteristiske grå-grønne blader ramme klynger av dyp rosa rose blomstrer som måler 5 1/2 inches tvers. Kronbladene lapper med tips curling innover litt rundt et senter for mange gule pollenbærere. Complicata blomstre i fire til seks uker på forsommeren. Den trives i delvis skygge i hardførhet soner 07:57 og kan dyrkes i et beskyttet sted i sone fire.

Buff Beauty


Alle som liker en sterk fruktig, vil te-duftende blomsten elsker denne hybrid moskus klatrerose, som blomstrer fra juni til oktober. Buff skjønnhet vokser fem meter høye i hardførhet soner sju til 10 og i sone seks i beskyttede steder i landskapet. De 2 1 / 2- til tre-tommers roser varierer i farge fra en peachy-gul, dype aprikos eller dyp honning farge avhengig av miljøfaktorer som tilstanden til jord, vær og tid på året, ifølge Paul Barden av gamle hageroser og utover. Dette klatring rose har en flekkete skyggen området og har en høy motstand mot sykdommer.