Hovudside

Slik reparerer en Pool Pump

by Walther

Så du ønsker å nyte bassenget på en varm sommerdag, men det er et problem. Pumpen ser ikke ut til å fungere som den skal. Her er noen feilsøkingstips du kan prøve før du ringer i en profesjonell til å reparere den.

Bruksanvisning


•  Sjekk om pumpen strømkilden fungerer som den skal. Sørg for at din breaker og eventuelle brytere er slått på. Deretter, sjekk ledningene for eventuelle områder av korrosjon.

•  Slå av pumpen og sjekke impelleren for rusk hvis motoren brummer men deretter stopper. Hvis pumpen er ren, sjekk ledningene å kontrollere at alt er som det skal være. I så fall må du kanskje reparere kondensator, eller du må bytte ut det rent.

•  Rengjør filteret, eller erstatte den, hvis pumpen synes å bli arbeider mindre effektivt enn før. Sjekk din pool skimmer kurv for store samlinger av rusk som kan clogging system.

•  Løft vannstanden i bassenget hvis pumpen tar inn luft. Sjekk for å være sikker på at din skimmer Weir fungerer som den skal, som en ødelagt dør som gjør at luft inn i systemet kanskje må justeres eller skiftes ut. Hvis det er mye luft i pumpen, se etter O-ring på pumpens lokket og sørg for at den er smurt og fri for sprekker.

•  Ta motoren fra pumpen hvis det er veldig høyt. Hvis motoren fremdeles er høyt, mens fristilt, det sannsynligvis vil måtte skiftes ut. Hvis motoren er ikke høyt mens fristilt, kan du ha en tett linje.

•  Kontroller kablingen og spenning hvis bassenget pumpen slå av og på ofte. Installatøren kan ha brukt feil spenning eller kablet pumpen feil. Hvis ledningene virker greit, må du kontrollere pumpens luftinntak er blokkert. Blokkerte åpninger kan føre til at pumpen overopphetes, noe som vil kreve reparasjon.

Tips og advarsler


  • Et diagram av en grunnleggende svømmebasseng rørsystemet kan hjelpe deg med å identifisere de delene av systemet ditt og hjelpe deg å forstå hvor problemene kan ha oppstått. Du kan finne en online på svømmebasseng Engros Warehouse hjemmeside (se Ressurser nedenfor).
  • Hvis du trenger hjelp til å finne løpehjulet, se på den grunnleggende pumpediagrammet på PoolPlaza.com (se Ressurser nedenfor).