Hovudside

Hvordan Grow Sitronmelisse i en Pot

by Walther

Hvordan Grow Sitronmelisse i en Pot

Sitronmelisse (Melissa officinalis) kom i USA fra Sør-Europa med de tidlige kolonistene, som brukte den til å lage potpourri og te, tiltrekke honningbier og smaks gelé. Fortsatt brukes i te, har sitronmelisse funnet en fremtredende plass i aromaterapi. Voksende din egen sitronmelisse i hjemmet hagen er lett når det er etablert. På grunn av sin aggressive tendenser, mange hjem gartnere velger å heve sitron palme i en container.

Bruksanvisning


•  Kjøp to små sitronmelisse planter fra din lokale hagesenter eller en online barnehage.

•  Velg en stor gryte eller container og velg et sted i hagen som mottar noen ly fra vinteren vind. Sitronmelisse er hardfør og trenger ikke å bli brakt inn i vintermånedene.

•  Fyll kjelen med god kvalitet potting jord til innen to inches av toppen av potten. Fjern de sitronmelisse planter fra sine containere og løsne jorda rundt roten baller av plantene litt. Dette forbedrer lufting til planterøttene.

•  Grav et hull dobbelt så stor som roten ballen av anlegget med sparkel. Still det første anlegget og fylle rundt det med jord. Gjenta for den andre fabrikken. Legg nok jord til å dekke roten ballen godt.

•  Vann plantene og legge mer jord hvis nødvendig. I løpet av de neste dagene, holde et øye med sitronmelisse for å sørge for at jorda er ikke å bli for tørr. Potteplanter trenger mer vann enn i-bakken hageplanter. Sjekk jorda ofte og ikke la jorda tørke ut. Hvis plantene begynner å se visnet, vanne dem.

•  To ganger i året, legge til en 10-20-10 gjødsel blandingen til potten. Vann godt å blande det inn i jordsmonnet. Ved den andre sesongen, bør sitronmelisse være buskete og blomstrende. På dette punktet, kan anlegget deles opp og en ny pott startet hvis ønskelig.