Hovudside

Hvordan å reparere en sprekk i en Bathtub

by Walther

De fleste badekar er laget ut av porselen. Selv porselen er en glatt overflate og perfekt for å holde vann, er det ikke immun mot skade. Hvis en hard gjenstand faller på porselen badekar, er det sikkert å knekke. Men du kan lappe det sprekk i stedet rive ut karet og erstatte det.

Bruksanvisning


•  Ta et håndkle og tørke ut området rundt badekar sprekk. Sprekken må være helt tørt før du kan begynne patching det. Vurdere å kjøre en hårføner opp og ned i sprekken for å fjerne vannet.

•  Fjern eventuelle ujevnheter i sprekken. Hvis sprekken hvis ganske rufsete, ta en wolframkarbid cutter å jevne ut kantene. Skyv verktøyet inn i sprekken og gni kantene som om du skulle bruke en Emery bord. Du kan kjøpe den kutter på et hjem forbedring butikken. Du kan bruke en Emery bord eller sandpapir hvis sprekken er liten og du ikke ønsker å bruke hardmetallfres.

•  Ta av noen små kanter med sandpapir.

•  Fjern eventuelle små biter av pusset porselen fra badekar som kan ha kommet ren når du myknet sprekken. Du kan bruke en fuktig håndkle for dette, men sørg for å tørke området helt.

•  Fyll sprekk i badekar med epoxy. Mest epoxy kommer i en tube så du kan bare sprute epoxy direkte inn i sprekken. La epoksyen tørke i 12 timer eller så.

•  Maling på bakken frakk emalje. Sørg for at emaljen fargen matcher resten av badekaret. Bruk jevne slag for å bruke emalje. Tillate det god tid til å tørke. Når det skjer, bør det skadede området passer til resten av karet helt.