Hovudside

Den beste måten å fjerne nitrater fra godt vann

by Walther

Den beste måten å fjerne nitrater fra godt vann

Nitrater er naturlige kjemikalier laget av en kombinasjon av nitrogen og oksygen. De finnes i jord, luft og vann, og er pålagt av planter. Nitrater er funnet i husdyrgjødsel, og blir brukt i kommersielle gjødningsstoffer, så vel. Mens nitrat blir vanligvis eliminert fra kroppen hos friske voksne og dyr, forurenset brønnvann med høyt nitratinnhold kan forårsake en kjemisk reaksjon som hemmer riktig oksygenfordeling. Mens det er flere metoder tilgjengelig for å fjerne nitrater, er den beste måten, heldigvis, ikke den dyreste.

Bruksanvisning


•  Installer en anionbytter-enheten for å fjerne nitrat fra brønnvann. Ved hjelp av spesielle perler bestående av harpiks, godt vann passerer over harpiksperlene og utveksler de skadelige nitrater med klorid. Denne felles fix er best når det gjelder helt rense godt vann av nitrater; disse deretter tømmes i en oppsamlingstank for "hekkbølger", som må periodisk kastes på forsvarlig måte. Negative enheter, installert og warrantied, er vanligvis i $ 2000 range; mens ikke billig å installere, kostnadene er ikke uoverkommelige for behovet.

•  Dig gjeldende vel dypere for å få tilgang til vann under det nivået som er forurenset med nitrater, som er den nest beste skritt. Dette er spesielt nyttig hvis den aktuelle brønnen er grunt. Men det er ingen garanti for at vann på et dypere nivå, vil ikke også bære nitrater, og det kan bli dyrt. Borekostnadene varierer etter område, men Environmental Protection Agency viser at borekostnader kan variere fra $ 97 til $ 500 per fot boret, med kostnader i snitt ca $ 300 per fot.

•  Finn kilden til nitrat forurensning, og stoppe det fra å komme inn i grunnvannet. Vanlige eksponeringer omfatter animalsk avrenning fra Barnyards, septiktanker bygget for nær brønnen - eller en brutt forsegling på brønnforingsrøret, noe som gjør det mulig for nitrat forurensninger trer i vannet. Fremgangsmåter for å eliminere kilden varierer i pris, avhengig av hva som forårsaker forurensning. En ødelagt brønnforingsrør lett kan erstattes. Men flytter en septiktank eller låve kan være uoverkommelig dyrt.

•  Bland forurenset brønnvann med renset vann før du bruker den for å drikke eller matlaging for å redusere mengden av nitrat forurensninger blir inntatt. Selv om denne fremgangsmåten er billig og kan brukes i både friske voksne og dyr, er det fremdeles ikke kan brukes til spedbarn, og er den minste akseptabel metode for nitratfjerning.