Hovudside

Gjødsel Krav til kousa Dogwood

by Walther

Kjent botanisk som Cornus kousa, er kousa Dogwood en liten, løvskog, blomstrende dekorativ treet med en attraktiv, vase-formet voksende formen. Kousa dogwoods er kjent for sine kremet hvite blomster, som teppe trærne fra sent på våren gjennom sommeren. I Japan og Korea, der kousa Dogwood er urfolk, trærne vokse med hell uten supplerende befruktning. Imidlertid kan dyrkes kousa dogwoods dra nytte av en lys anvendelse av gjødsel tidlig på våren for å fremme vekst.

Organisk gjødsel


Flere gartnere bruker økologiske befruktning metoder for å ernære trær og planter i sine hager og hjem landskap. Selv om organisk gjødsel tendens til å være dyrere enn sine syntetiske motstykker, de er også mer miljøvennlig. Ifølge North Carolina State University Extension, kousa Dogwood trær klarer seg best når matet ved hjelp av en organisk befruktning metode, for eksempel sakte rotne organisk materiale. Kousa dogwoods også svarer godt til anvendelser av alderen gjødsel, godt råtnet kompost, blad mold, fisk emulsjon, beinmel eller alfalfa måltid gjødsel.

Syntetiske Gjødsel


Selv organiske befruktning metoder er å foretrekke, kan syntetisk gjødsel brukes til å mate kousa Dogwood treet hvis brukt med måte. Hvis du foretrekker å gjødsle treet ved hjelp av en syntetisk befruktning metode, en balansert, vannløselig, all-purpose hage gjødsel vil gi den med de næringsstoffene den trenger for sunn vekst og rikelig blomster. Velg et vannløselig gjødsel som er spesielt utviklet for bruk med blomstrende trær for å gi kousa Dogwood med mer målrettet ernæring, om ønskelig.

Gjødsling kousa Dogwood


Kousa Dogwood trær kan bli befruktet årlig i tidlig på våren for å fremme sunn rot produksjon og sterk vekst. The North Carolina State University Extension bemerker at rekorder tid til å befrukte din kousa Dogwood treet er i april eller mai, når treet er bare å begynne å produsere nye våren løvverk. Mate treet med et eneste program av organisk eller syntetisk gjødsel. For å unngå komplikasjoner, bør du påføre gjødselprodukter i henhold til etiketten.

Farene ved overgjødsling


Fordi kousa Dogwood trær har slike lave befruktning krav, må det utvises forsiktighet for å unngå å gi treet med mer næringsstoffer enn det kan bruke. Overflødig gjødsel, spesielt overflødig syntetisk gjødsel, kan alvorlig skade Dogwood ved å svekke dens immunforsvar og gjøre den mer utsatt for skadelige botaniske sykdommer og skadeinsekter. Root brenne, en annen vanlig komplikasjon forårsaket av overgjødsling, kan gjøre det vanskeligere for treet å absorbere fuktighet og næringsstoffer den trenger for å trives. Følg applikasjons instruksjonene som følger med din gjødsel for å unngå overgjødsling.