Hovudside

Slik fjerner tusj Flekker fra Carpet

by Walther

Slik fjerner tusj Flekker fra Carpet

Markørpenner kan permanent flekker på teppet. Enten du droppet en markør på teppet eller dine små fikk båret bort mens farge, jo raskere du rengjør merkepenn blekk, jo bedre er sjansen for å fjerne flekken. Flere vanlige husholdningsartikler er effektive i å løfte merkepenn flekker fra teppet. Fordi ulike tepper er laget av forskjellige materialer, må du kanskje prøve flere rengjøring teknikker før markøren flekken er helt borte.

Bruksanvisning


•  Etter å ha testet den teknisk sprit i et lite synlig sted, blot markøren flekken ved hjelp av en liten mengde rubbing alkohol på en ren, hvit klut. Blot lett slik at du ikke skyver flekken noe dypere inn i teppet.

•  Som fille blir tilsølt med overføring av markør flekken, bruke en annen ren klut til å fortsette å bruke alkohol på flekken.

•  Fortsett rengjøring og blotting til fille viser ingen tegn til markør flekken overføring.

•  Fjern gjenværende rensevæske ved anvendelse av noen få dråper av flytende oppvaskmiddel i en våt svamp, og vasking av området. Arbeid svampen inn i teppet til et skum former. Skyll svampen i rent vann og svamp området for å fjerne såpe. Blot området med en tørr klut og la det lufttørke.

Tips og advarsler


  • Bruk hvite filler når du fjerner markør flekker å hindre fargeoverføring fra fattig til teppet. Du kan bruke papirhåndklær til å utslette flekker, men de har ikke plass til like mye fuktighet som filler og er ikke like effektive.
  • Hvis rubbing alkohol ikke fjerner flekken, kan du prøve blotting teknikk som bruker en hvit klut og hårspray. Rene dypere markør flekker ved sprøyting hårspray direkte på markør flekken og raskt blotting det med en ren fille.
  • Som et annet alternativ metode, bruke WD-40 til en ren klut og tørk markøren flekken. Snu fille ofte, eller bruke en annen ren klut, og fortsette å tisse i fille med WD-40 og blotting markøren flekken inntil fille forblir ren.
  • Test hver rengjøring ingrediens på et skjult område på teppet før du påfører ingrediens til markør flekken. Dersom teppet viser en fargeendring i løpet av testen, ikke bruk at rengjøring ingrediens.
  • Filler som brukes til å fjerne merkepenn flekker. Vaske fillene kan resultere i markeringsfarge overføring til andre elementer.