Høye planter som vokser i Mettet Soil


Høye planter som vokser i Mettet Soil

Mettet jord, eller jord som er våte, er vanligvis lav i oksygen og er møkkete og høy i mineralinnhold. Disse forholdene drepe de fleste planter. Men noen planter trives i disse forholdene, spesielt høye planter som cattails, hibiskus og andre vann-elskende planter.

Dunkjevler


Dunkjevler, med siv-lignende stammer og slanke blader, vokse opp til åtte meter høye. Deres blomst stilken er en lang brun sylinder full av frø som lo ut i høst og vinter. Dunkjevler skaffe mat til dyr som alle deler av planten er spiselig. Disse plantene, som vokser i våt jord og grunt vann, bidra til å rense vann ved å absorbere mineraler slik som bly, kadmium og sink fra vann.

Hibiscus


Hibiscus sortar, for eksempel Scarlet Swamp hibiscus, vokse opp til 7 meter høy. Deres strålende røde blomster blomstre gjennom sommeren og høsten. Disse blomstrende stauder vokser i sumper og myrer samt dyrket hager. Denne planten dør tilbake i vinter, men regrows våren.

Andre


Sump milkweed vokser opp til 4 meter høy, og tilbyr lilla blomst klynger på sensommeren. Kardinalen blomst, som finnes i våtmarker, vokser til 5 meter høy med lyse røde blomster. Gul Flag iris vokser i mettet jord eller våtmark, når om lag tre meter høy og bidrar til å redusere skadelige bakterier som E. coli og salmonella.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler