Hovudside

Hvordan Plant buskene rundt huset ditt

by Walther

Hvordan Plant buskene rundt huset ditt

Busker kommer i en rekke størrelser og blomst farger, og hver har sine egne krav til å trives, for eksempel mengden av sollys, hyppigheten av vanning og riktig grunnforhold. Planting buskene rundt huset ditt innebærer å velge busker med krav som svarer til ditt klima og jordsmonn. Når etablert, kan busker gi privatliv og dekorere landskapet --- og selv redusere energikostnadene ved å jevne den hjem fra solen i løpet av sommermånedene.

Bruksanvisning


•  Velg busker som er kalde tolerant i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone. Hvis du er usikker på din hardførhet sone, ta kontakt med din lokale fylke forlengelse kontor. Hvis du velger busker som ikke er kaldt tolerant i sonen din, vil de dø i løpet av de første ukene av kaldt vær.

•  Velg busker som har vedlikeholdsbehov som passer din livsstil. Hvis du er en hyppig reisende, eller ikke har tenkt å tilbringe mye tid i hagen, velg en tørke-tolerant busk som ikke krever jevnlig vanning, gjødsling eller beskjæring. Arten bør også være skygge tolerant, siden huset vil skygge plantene på visse tider av dagen.

•  Plasser buskene, i sine beholdere, rundt ditt hjem for å få en følelse for sin posisjonering. Finn ut hvor bred buskene vil bli når de er helt moden, og sørg for at du setter buskene minst halvparten som avstand fra huset eller noen nærliggende gangveier eller strukturer. Ta kontakt med din lokale hagesenteret for å finne ut hvor mye plass du trenger for å sette mellom busker. Dette vil avhenge av hva slags anlegg du velger.

•  Dig hull i de stedene hvor du har plassert bush beholdere. Hullene skal være dobbelt så bred som de beholdere, og like dype. Fjerne buskene fra sine beholdere og senke dem inn i hullene, spre røttene som du senker dem. Fyll hullene med jord og fast jord med hendene. Vanne jorda før det legger.

•  Gjødsle jorda rundt buskene, hvis den typen krever det. Bruk en balansert, slow-release gjødsel og gjelder å følge anvisningen på pakken.

•  Legg ned en 2- til 4-tommers lag av organisk mulch rundt bunnen av hver busk. Mulch vil holde nede ugress og hjelpe jorda opprettholde fuktighet nivåer.