Hovudside

Naturlig behandling for eviggrønn busk Blight

by Walther

Naturlig behandling for eviggrønn busk Blight

Eviggrønne busker har løvverk som forblir grønne i minst et helt år, gjennom en hel vekstsesong. Eviggrønne busker som seder og einer er mottakelige for sykdom på planter sykdom forårsaket av en sopp som heter Phomopsis juniperovora. Soppen utgangspunktet angriper ny løvverk, skaper tips og stilk lesjoner som til slutt blir til cankers. Avanserte stadier av sykdom på planter er preget av små, sorte soppspore flekker. Blight er mest vanlig i lange perioder med vått, varmt vær. Naturlig behandling av sykdom på planter inkluderer beskjæring og fjerne de infiserte områder av anlegget.

Baking Soda Spray


Baking soda er kjent for sine soppdrepende egenskaper. Bland 2 ½ ss. vegetabilsk olje og 1 ss. natron i en liter vann. Rist grundig. Legg ½ ts. av Castilla såpe til mix og spray på infiserte planter. Bruk denne spray på de første tegn til sykdom på planter og gjenta hver fem til syv dager.

Husdyrgjødsel og kompost Tea


Husdyrgjødsel te er en effektiv måte å forebygge sykdom på planter og andre sopp på planter. Å gjøre det te, fylle en 30-gallon søppelbøtta med vann og la den sitte i 24 timer, slik at additivene fordampe. Legg fire spader fulle av husdyrgjødsel (uansett type) til vannet. Dekk til og la den sitte i to til tre uker, rør en gang om dagen. Sil og bruke te etter behov. Bruk den som en spray for å suge området rundt plantene. Ikke bruk spray på frøplanter som det kan føre til demping-off sykdom.

Mais og hvitløk Spray


Mais og hvitløk spray hindrer en rekke plantesopper, inkludert blight. Ta en håndfull av mais blader, en håndfull av klematis blader og en håndfull av de papery ytre hvitløk blader. Ved hjelp av nok væske for å lage en tynn pasta, prosess grundig i en blender og la den hvile i en time. Belastning og spray på planter for å forhindre sykdom på planter.

Beskjæring


Plukk eller klipp av den infiserte delen av eviggrønn busk, da dette reduserer spredningen av sykdommen. I tilfelle av en mer alvorlig infeksjon, fjerne hele anlegget. Vær nøye med å avhende infiserte planter eller stiklinger; plassere dem i sentrum av en varm kompost haug, eller i forseglede poser og beholdere.