Hovudside

Hva slags kjemikalier for å bli lagt til vannet i svømmehaller?

by Walther

Hva slags kjemikalier for å bli lagt til vannet i svømmehaller?

Å ha et svømmebasseng i bakgården er flott om sommeren. Forfriskende og avslappende, kan det nytes av alle. Opprettholde et svømmebasseng, derimot, kan være langt fra avslappende. Holde bassenget vannet rent og fritt for alger og bakterier, i tillegg til å balansere pH-verdier temperatur og kan være tyngende. Bassengvannet krever en sunn kjemi for det å være operative og trygt å bruke.

Hvorfor de trengs


Vannet i et svømmebasseng er stillestående. Det er ingen naturlig filtrering eller syklus som erstatter gamle vann med friskt vann. På grunn av dette, er forurensninger som tilfeldigvis havner i bassenget ikke skylles ut, og kan føre til helseproblemer. Det er nødvendig å behandle bassengvannet for å hindre alger, vannbaserte sykdommer, bakterier eller mygg fra avl. Utendørs og innendørs svømmebasseng er mest utsatt for forurensninger innført i vannet av svømmere. Kroppen oljer, solkrem lotion, urin, kosmetikk, spytt og diverse andre forurensninger kan ha en dramatisk effekt på renslighet og hygiene av vannet. I tillegg, basseng kjemikalier og noen forurensninger kan samhandle og forårsake andre skadelige biprodukter. Utendørs svømmebasseng er også i fare fra fugleskitt, som kan gjemme seg virus eller regn som inneholder mikroskopiske alger sporer.

Fritids Vann Sykdommer


Det verste forurensning som kan påvirke et svømmebasseng er et patogen, i form av et virus, bakterier, sopp eller protozoer. Disse er knyttet til ulike fritidsvann sykdommer (RWI). Svømmebassenger med riktig konsistens av kjemikalier og pH-nivåer hindre spredning av RWI. Diaré er det vanligste resultatet av infeksjon; imidlertid cryptosporidiosis og Giardiasis er andre sykdommer assosiert med sykdomsfremkallende forurensninger. Andre RWI inkluderer Otitis externa, også kjent som svømmer øre, som kan inngås fra ubehandlede bassenger, samt utslett og luftveisinfeksjoner.

Opprettholde et svømmebasseng


Når du legger kjemikalier til basseng, alltid lese produsentens instruksjoner er trykt på etiketten. Unngå innånding av damp eller røyk. Bland aldri kjemikalier eller klor utenom bassenget; heller, legger hver til bassenget individuelt. Oppbevar basseng kjemikalier sikkert utilgjengelig for barn på et kjølig, tørt og skyggefullt sted. Basseng kjemikalier vil miste sin effektivitet over tid, derfor er det anbefalt at du bare kjøpe det som er nødvendig når du kjøper kjemikalier. Pool vann testing kits er lett tilgjengelig til enhver basseng butikk og bør brukes regelmessig. Grunnleggende vann testing kits inkluderer gratis klor og pH nivå tester; imidlertid en "4-veis" test kit test, som tester de gratis klor, pH, alkalitet og surhetsgraden, anbefales.

Rengjørings Chemicals


The National Spa og Pool Institute anbefaler at fritt klor i bassenget gjennomsnitt 2 til 4 deler per million (ppm). Det må aldri være under 1 ppm (deler per million). De kombinerte tilgjengelige klornivåer bør være mindre enn 0,2 ppm. PH-nivået bør sitte mellom 7,2 og 7,8, men det ideelle området er 07.04 til 07.06. Dette sikrer at klor kan arbeide effectively.The total alkalitet for flytende klor, kalsiumhypokloritt og litium hypokloritt bør være 80 til 100 ppm, men for gass klor, diklor, triklor og bromforbindelser, alkaliniteten bør ligge mellom 100 og 120 ppm. De totale oppløste faste stoffer bør ikke overstige 1500 ppm mer enn bassenget oppstart --- nivået av totalt oppløste faste stoffer registreres når bassenget først ble installert. Den kalsiumhardhet, som brukes til å beskytte bassengoverflaten mot korrosjon, bør være rundt 200 til 400 ppm. Cyanursyre nivåer bør være mellom 30 og 50 ppm. Disse målingene er all mulig med en vann testing kit; imidlertid konsultere ansatte ved bassenget butikken, som individuelle basseng krav og vann testing kits kan variere.

Shock Treatment


En stikkende kjemisk lukt indikerer ikke at bassenget inneholder for mye klor; heller, det viser at en "sjokkbehandling" kan være nødvendig. Sjokkbehandling legger kjemikalier til vannet som oksidere ammoniakk og nitrogenforbindelser som er ansvarlige for lukten, og også ødelegger organiske forurensninger. Super-klorering later et klor "rest" som fortsetter å rense bassenget og ødelegger mikroorganismer som kan forårsake sykdom. Klorfrie sjokk behandlinger er også tilgjengelig for behandling av bassenger med en høyere klor følsomhet.

Bassenget sjokk og super-klorering kjemikalier kan kjøpes på noen bassenget butikk, og er anbefalt å brukes hver uke. For bassenger brukes oftere sjokkere behandling kan være nødvendig tre ganger i uken.