Hovudside

Cherry Tree Størrelser

by Walther

Cherry Tree Størrelser

Kirsebærtrær kommer i en rekke størrelser som vokse under ulike omstendigheter. Velge riktig størrelse på et kirsebærtre for de spesielle behov og vekstforhold av en hage sikrer en sunn, langlivet treet. De mange størrelser av kirsebærtrær aktiver gartnere å plukke tre som fungerer best for deres behov.

Bonsai Cherry Tree


Bonsai er et japansk ord som betyr tre i en pott, som er hvordan bonsai treet vokser. Disse miniatyr trær beskjæres og formet under kontrollerte forhold som holder sin størrelse liten nok til å vokse treet i en planter. Bonsai kirsebærtrær produsere hvite eller rosa blomster om våren. Miniatyr trær som bonsai kirsebær vokser beste innendørs, hvor deres voksende miljø kan kontrolleres. Bonsai trær sjelden vokse mer enn to meter høy.

Dwarf Cherry Tree


Dvergen kirsebærtre er et ideelt tre for gartnere med begrenset plass. Dverg kirsebærtrær produsere spiselig frukt, men i mindre mengder enn de i full størrelse trær. En dverg kirsebær treet vokser til å være rundt 7 meter høy på sin modenhet. Dverg kirsebærtrærne blomstrer om våren, produserer de hvite eller rosa blomster som gjør kirsebærtrær populære. Årlig beskjæring er viktig for helsen til en dverg kirsebærtre, samt kontrollere sin størrelse.

Semi-Dwarf Cherry Tree


Semi-dverg kirsebærtrær varierer i størrelse mellom dverg og full størrelse kirsebærtrær. De vanligvis vokse til rundt 15 meter høy på sitt høyeste, og produsere frukt og blomster hvert år. Selv semi-dverg kirsebærtrær er mindre i størrelse enn vanlige trær, de produserer frukt tidligere, ofte rundt sitt tredje leveår. Semi-dverg kirsebærtrær produsere en avling hvert år når de når modenhet. Semi-dverg kirsebærtrær krever årlig beskjæring for å holde dem friske.

Full-Sized Cherry Trees


Vanlige kirsebærtrær, inkludert sortar som Bing kirsebær, varierer i størrelse fra rundt 20 til 40 meter, avhengig av type. Disse kirsebærtrær blir ofte brukt i frukthager og kommersielle vokser operasjoner fordi de produserer et større antall frukt. Selv om de tar lengre tid å modne og produsere en avling, i full størrelse kirsebærtrær tilby flere avlinger og leve i mange år. Trening og beskjæring i full størrelse kirsebærtrær i løpet av de første årene av vekst sikrer helse voksen treet.