Hovudside

Er det trygt å komme i en badestamp med klor nivå over 10?

by Walther

Er det trygt å komme i en badestamp med klor nivå over 10?

Akkurat som et svømmebasseng, trenger en badestamp vann som skal renses for å være sikker for bruk. Som med svømmebasseng, bør badestamp sanitizer nivåer være innen en fastsatt deler per million (ppm) rekkevidde. Klor nivåer i en badestamp vann bør være mellom 1 og 3 ppm. Hot tub klor nivåer over 5 ppm vil starte forårsaker brukere problemer, inkludert hudirritasjon. Ti ppm av klor i et varmt kar er for høy, noe som gjør at karet usikre for brukerne.

Tub Klor


Svært lite klor er faktisk nødvendig i en badestamp å heve nivåene til mellom 1 og 3 ppm. Vanligvis, når du bruker kornet natrium diklor, bare en ss. er nødvendig for å rense den gjennomsnittlige 300-gallon boblebad tilstrekkelig. Diklor er den anbefalte klor type til bruk i badestamper fordi det er stabilt i varmt vann, og er også nesten pH-nøytral. Hvis du ta en kopp og bare dumpe diklor klor inn i en badestamp, skjønt, du skaper klare kjemiske problemer.

Usikre Levels


Klor er en meget potent kjemisk desinfeksjonsmiddel og er også klassifisert som farlig gods. I bassenger og badestamper med klor nivåer på ca 5,5 ppm, vil brukerne begynne å oppleve øye, hud og slimhinnene irritasjon. I innendørs boblebad, vil en 5,5 ppm nivå av klor også begynne å lage klor lukt som kan være skadelig for mennesker som er følsomme for klor. Badestamper med 10 ppm klor nivåer er usikre, og klor bør aldri brukes før disse nivåene er droppet bart.

Senking Klor


Hvis du har en badestamp med 10 ppm klor nivå, må du redusere at klornivået ned igjen til 3 ppm eller lavere før du bruker karet. Man kan senke klor kjemisk ved tilsetning av natriumtiosulfat i vann. Natriumtiosulfat er et godt arbeidende klor nøytraliserer, og ca 1,6 oz. av det i en 300-gallon boblebad kan senke klor 10-2 ppm. Redusere badestamp klor nivåer betyr også ta opp andre kjemi balanserer skjønt.

Kjemi Balanserer


Badestamper med 10 ppm eller høyere klor nivåer vil også ha pH-nivåer som overskrider 7.8. For klor i en badestamp å være effektiv, bør pH være mellom 7,2 og 7,8, med 7/4 til 7/6 ideell. PH i bassenger og badekar senkes ved hjelp av saltsyre (MA), som er kjent i badestamp butikker som "pH decreaser." I en 300-gallon boblebad, bare om en capful av MA vil effektivt lavere pH.

Betraktninger


En liten mengde av noe enkelt kjemisk lagt til en badestamp kan kaste av sin vannkjemi, så bruk alle kjemikalier i deres riktige mengder. Hvis klor nivåer i en badestamp holde stiger, redusere hyppigheten av klorering først av alt. Sjekk også badestamp klor og pH-nivåer tre til fire ganger i uken, og justere etter behov. Hvis badestamp vannkjemi ikke kan balanseres, bør du tømme den, rense den og fyll den med friskt vann.