Hovudside

Luftrensere for folk med allergi

by Walther

Velge riktig luftrenser for hjemmebruk kan redusere allergisymptomer. Luftbårne allergener som støv og pollen kan utløse reaksjoner så snart de når nesegangene. De beste luftrensere på markedet er ikke nødvendigvis de som er mest kostbare, men de som fjerner de fleste irritanter.

HEPA Mest Anbefalt


Allergikere er enige om at luftrensere som bruker høy energi partikler arrestere (HEPA) teknologi er den beste i bransjen for allergikere. Teknologien ble utviklet av den amerikanske Atomic Energy Commission for å fjerne radioaktive partikler i luften. HEPA luftrensere ble også brukt av NASA for å rense luften i romfergen. For å kvalifisere som en HEPA luftfilter, til enheten må inneholde filtre stand fjerne 99,97 prosent av partikler som måler 0,3 mikrometer, eller bredden av et hårstrå. I 2009, Centers for Disease Control (CDC) anbefales bruk av HEPA luftrensere i sykehus og lignende fasiliteter for å minimere spredningen av influensa og andre sykdommer. HEPA filter velig opprettholde sin effektivitet for to til fem år før å kreve erstatning.

HEPA Fordeler


Ved hjelp av HEPA luftrensere kan hjelpe allergikere holde seg frisk, har mer energi, sover bedre, arbeide og studere mer effektivt og være mer kreativ på grunn av den positive effekten de har på miljøet. Miljøgifter som påvirker allergikere omfatter kjemikalier, organiske partikler, mikrobiologiske partikler, miljøgifter, gasspartikler og ulike allergener som for eksempel støvmidd og mugg. Disse irritanter angriper luftveiene, inkludert nesegangene og lungene, forårsaker hodepine, røde øyne, svimmelhet, tretthet, lunger og fordøyelsessykdommer. Fjerne disse forurensninger fører til en lettere eller forsvinningen av allergisymptomer.

Utvalg enhet


Når de vurderer kjøp av en HEPA luftrenser, bør luftkvaliteten problemer, for eksempel lukt, luftbårne kjemikalier og den type allergi tas opp, som noen luftrensere spesialister på et bestemt aspekt av rengjøring. Størrelsen av enheten i forhold til størrelsen på rommet er også viktig, for å sikre at området blir renset på riktig måte. Driftskostnader er også viktig, som filtre må skiftes regelmessig for å forbli effektiv. Noen modeller leveres med ekstra funksjoner som bakteriedrepende lamper, luftfuktere, pollen moduser og dvalemodus. Produsenter gjør HEPA luftrensere er Austin Air, IQ Air, Blueair, Honeywell, Aprilaire og Whirlpool.

Renseanlegg for å unngå


Selv om deres produsenter tout fordelene med disse maskinene, omgir noe uenighet effektiviteten av ioniske luftrensere og ozon generatorer. I tillegg er disse enhetene også avgir ozon, som er et irritasjonsmoment, kan skade luftveiene og forverre allergier og astma.