Hovudside

Hvordan håndtere høyfrekvente High Voltage Elektrisitet Trygg

by Walther

Noe som gir 50 volt eller mer kan betraktes som høy spenning. Høy frekvens ikke vesentlig endre typen sikkerhetsprosedyrer som må brukes, eller de risikoene som er involvert. Hvis du har å gjøre med noe som plugges inn, selv om det er for øyeblikket unplugged, antar at det er en høy spenning risiko. Hvis du holde arbeidsplassen ren og kroppen din isolert fra bakken, er risikoen for alvorlig skade svært lav.

Bruksanvisning


•  Klargjør arbeidsområdet ordentlig. Du ønsker å sørge for at det er tørt, rent og ryddig, og utstyrt med rikelig med lys. Ikke arbeid på et metallbord, og sørg for at det ikke er nærliggende begrunnelse som metall stolben eller støttestrukturer som du kan ved et uhell kommer i kontakt med.

•  Pass på at du ikke jordet. Bruk gummi såler. Hvis du har den luksus, prøv å jobbe med en gummimatte.

•  Trekk ut alt. Hvis du arbeider på en datamaskin, for eksempel, bør det ikke være koblet til en telefonlinje, strømuttak, eller ruteren.

•  Arbeid med en hånd i lommen. Dette er en av de viktigste retningslinjene for sikkerhet for arbeid med elektrisitet. Hvis du er iført gummibelter og bare jobbe med en hånd, vil alt elektrisk støt du få være begrenset til den hånden du jobber med. Dette eliminerer risikoen for hjerteflimmer, siden det ikke er noen vei gjennom ditt hjerte til bakken. Du kan fortsatt få brannsår, men døden er ekstremt usannsynlig.

•  Drain høy spenning kondensatorer. Selv etter at kretsen er slått av, kan høyspent caps lagre strøm i flere uker, noe som gjør dem den største faren i en unplugged krets. Den enkleste måten å drenere spenningen er til kort ledningene sammen med skaftet av en stor, slotted skrutrekker. Så lenge den har et isolert håndtak og hånden din er ikke berøre metalldelen, er dette en sikker måte å lade ut kondensatoren.

•  Isoler kretskortet hvis du har til å fjerne det til å fungere på den. Pass på at du ikke sette den ned på noe som er metall eller består av metall dekket av et tynt lag av isolerende materialer. Tømme ut alle komponenter og testutstyr fra området før du setter brettet ned. Selv en liten del av ledningen kan føre til en kortslutning.

•  Bruk et multimeter og test fører til sondere hvor som helst du mistenker strøm kan fortsatt bor.

Tips og advarsler


  • Arbeide med noen andre i rommet.
  • Aldri betjene en live høyspent krets uten skikkelig trening.