Hovudside

Hvor å Feilfri Lace

by Walther

Blonder gjenstander og klær, for eksempel gardiner, kommode skjerf, doilies, lommetørklær og bluser, ser delikat og vakkert. Men mange mennesker er redd for å bruke og iført blonder - spesielt hvis de er antikk - på grunn av bekymringer over hvordan du rengjør dem. Dona € ™ t tillate dette for å holde deg fra å nyte dine Lacey ting. Rengjøring blonder elementer ISNA € ™ t vanskelig og riktig hvitvasking vil bidra til å forlenge levetiden på antikke blonder.

Bruksanvisning


•  Bestem stoff innholdet i blonder, da dette vil avgjøre hvordan det er renset. Se etter et stoff omsorg etiketten på elementet. Hvis det ikke? € ™ t har en, feile på siden av forsiktighet og hvitvaske det som om det var håndlaget.

•  Rens maskin-laget blonder i en vaskemaskin. Bruk svak syklus, mildt vaskemiddel og lunkent vann for bomull og lin blonder for å unngå svinn. Syntetiske blonder, i tillegg til mild vasking, trenger en skånsom sentrifugering og en kjølig ned. Du kan bidra til å unngå snagging, floker eller rive ved å plassere blonder elementer i en mesh vaskepose. Dona € ™ t over størrelsen på vasken og holde vaskesyklusen så kort som mulig. Du kan bruke en flytende tøymykner i skyllesyklusen hvis du vil.

•  Treat maskinen gjorde blonder nøye når du tørker. Hvis du didnâ € ™ t bruk flytende tøymykner i vask, kan du bruke en tørketrommel ark. Bomull og lin blonder kan krympe i en tørketrommel, mens polyester blonder shouldnâ € ™ t har dette problemet. Igjen, skader det aldri å feile på siden av forsiktighet og lufttørke blonder. Avhengig av vekten og formen av snøre elementet, kan det tørkes flatt på et tørkestativ eller håndkle. Polyester blondegardiner kan delvis tørket i en tørketrommel og deretter plassert tilbake på gardin stang til slutt tørking, selv om du kanskje nødt til å berøre dem opp med jern senere.

•  Vask delikate blonder for hånd. Fyll en vask eller vask med lunkent vann og et mildt vaskemiddel. Swish vannet for å dispergere vaskemiddel gjennom vannet. Plasser blonder elementet i vann og la det trekke i noen minutter. Forsiktig klapp blonder til ren; klappe vil presse såpevann gjennom fibrene. Skyll grundig i lunkent vann. Hvis du liker, fylle bassenget eller vask med lunkent vann og tilsett en liten mengde flytende tøymykner. Bland godt og legg blonder element i vannet; tillate blonder å suge i noen minutter. Legge blonder på et håndkle og legg en annen oppå; trykk for å fjerne overflødig vann. Hvis håndkleet blir gjennomvåt, plasserer blonder element i mellom to håndklær og trykk. Fortsett til du har fjernet alt overflødig vann.

•  Tørk alle delikate blonder med fly. Legg dem flatt på et tørt håndkle eller flat mesh tørkestativet. Forsiktig ordne blonder inn i sin rette form. Hold et øye med håndkle og erstatte den hvis den blir våt, som du ikke vil at blonder eller håndkle til mugg. Hvis du tørker en blonder brikke og har ikke ruster pins, kan du feste blonder i sin rette form lufttørke. Plasser brikke på en polstret overflate, som et strykebrett, og ordne blonder inn i figuren du vil. Deretter setter forsiktig et ikke-rusting pinne gjennom blonder og inn i polstret overflate for å holde snøre på plass. Du kan også bruke baller laget av wadded opp matpapir og sett etter folder og kurver av brikke for å hjelpe holde formen mens tørking. Dette vil bidra til å forhindre kantene av blonder fra rulle.

Tips og advarsler


  • Du kan bruke mild såpe i stedet for vaskemiddel når håndvask blonder.
  • Hvis du ønsker å lysne elementet, kan du bruke en liten mengde av all-stoff uten klor blekemiddel på blonder.
  • Etter blonder element tørker, inspisere den for tårer eller snags; hvis det er et klesplagg, sjekk for å sørge for at alle bottons eller snaps er fortsatt der. Alltid vente til etter at den er rengjort og tørket før reparasjon.
  • Vær forsiktig når du prøver å jern blonder, spesielt antikke gjenstander. Hvis du må stryke dem, bruke et presseklede og justere jern til en lav innstilling.