Hovudside

Curling Blader på en Bjørkefiken

by Walther

Curling Blader på en Bjørkefiken

Bjørkefiken, eller gråt fiken, er en liten, eviggrønn med blanke blader og hengende greiner. Det blir ofte dyrket innendørs som en potteplante. Innendørs dyrkere ofte finne Bjørkefiken en temperaments plante med en tendens til å slippe sine blader med alle temperaturendringer. Dette er den planter måte for å gjøre justeringer til omgivelsene. Curling blader indikerer en rekke forhold i anlegget.

Fukt behov


Bjørkefiken må nøye oppmerksomhet til vann behov. Bruke romtemperert vann for å unngå sjokk anlegget. Hold jorden såvidt fuktig i vintermånedene. Ifølge konge Horticultural Society hjemmeside, ficus krever middels til høy luftfuktighet, så tåke planter for å holde luftfuktigheten høy, spesielt i innendørs oppvarming.

Skala


Ifølge North Dakota State University hjemmeside, skala angrep fører til curling av bladene på ficus. Skala er et insekt som produserer et hardt skall som holder seg til stengler og blader og lever på planten. Det kan føre til betydelig reduksjon i vigør og ofte død. Hagebruk oljer og insekt såper bidra til å kontrollere skala angrep i planter, men ikke alltid kurere problemet. Du kan forsøke å skrape av den harde skala fra plante overflater for å fjerne insekt. Hvis vekten tilbake, fjerne berørte grener og ødelegge dem. Du må kanskje ødelegge anlegget for å unngå å infisere andre potteplanter.

Thrips


Thrips er små gule eller svarte insekter som ofte søke Bjørkefiken planter. Disse insektene kan hjemsøke trær i plante barnehager, som deretter ført inn i hjemmemiljøer. De besitter suger munnpartiet som beiter på bladene av planter. Umodne grupper av thrips beiter på bladene av ficus, forårsaker bladene til å krølle og forvrenge, ifølge University of Florida hjemmeside. Hunnene legger egg på øvre side av krøllete blader. De anbefaler kontrollerende trips med insektmidler som carbaryl, malathion eller pyrethins. Overvåke thrip befolkning på ficus planter med blå, hvite eller gule huske feller å unngå problemer med helsen til Bjørkefiken planter. Disse er tilgjengelige på hagesentrene og barnehager.

Magnesium-mangel


Bjørkefiken viser curling blader når tilstrekkelige mengder av magnesium er i jorda. Du kan se orangeish-brun årer kjører gjennom årer først, som deretter utvikler seg til blad visner og curling. Gi ekstra magnesium til anlegget ved å blande en spiseskje av Epson salter i to liter vann, ifølge National Gardening Association nettside. Forsiktig tåke anlegget to ganger hver uke til du ser forbedring.