Hovudside

Hvordan å fjerne mugg flekker fra Bad Grout

by Walther

Hvordan å fjerne mugg flekker fra Bad Grout

Mold er en type sopp som danner og sprer seg i fuktige, varme steder. Dusj og bad er et felles sted for mold å vokse på grunn av klimaet produsert av varmt vann. Når mugg vokser på baderomsfliser og forlates uten tilsyn, vil det etter hvert spre seg til flis fugemasse. Grout må rengjøres og tatt vare på riktig måte for å holde den i god stand. Mens det er kommersielle produkter tilgjengelig for å fjerne mugg fra fugemasse, naturlige forsyninger er like effektivt, sparer du koste og kjemisk eksponering.

Bruksanvisning


•  Hell 1/4 kopp 3 prosent hydrogen peroxide i en sprayflaske. Legg 1/2 kopp vann og riste flasken for å blande.

•  Spray fortynnet hydrogen peroxide på fugemasse der mold flekker eksisterer. Tillate peroksidløsningen tørke helt på fuger. Dette kan ta 30 minutter eller mer.

•  Påfør hydrogen peroxide løsning på flis fugemasse igjen. Skrubb med en myk-stritter kratt pensel for å fjerne gjenstridige mold flekker. Bruk en myk svamp hvis mold flekker finnes på flis i nærheten av fugemasse.

•  Skyll bort muggsporer som bruker vanlig vann. Tørk overflaten av fliser og fugemasse med et rent håndkle. Hydrogen peroxide trenger ikke å skylles av, men det er viktig å sørge for at muggsporer har blitt skylt av og helt fjernet.

Tips og advarsler


  • Bruk en nal på dusjen fliser og fugemasse etter hver dusj for å holde overflaten tørr.
  • Slå på en ventilasjonsvifte under dusj eller badekar eller åpne et vindu. Luftsirkulasjon bidrar til å redusere risikoen for muggdannelse.
  • Vedvarende og alvorlige mold flekker kan indikere giftig mold vekst. Når du er i tvil, ta kontakt med en profesjonell for mold fjerning.