Hovudside

Tips om en vedfyrt peis innendørs

by Walther

Tips om en vedfyrt peis innendørs

Når det gjelder å bruke en vedfyrt peis innendørs, navnet på spillet er sikkerhet. Det finnes forholdsregler som bør tas for å sikre at verken brann, røyk eller glør rømmer inn i hjemmet, og skaper en farlig situasjon. En peis er en enkel enhet, med bare noen få problemområder som krever regelmessig oppmerksomhet fra deg eller en profesjonell, som kreosot og sot oppbygging. Den type tre du velger kan også gjøre en forskjell i både sikkerhet og varmeeffektivitet.

Blokkering


En skorstein blokkert av en opphoping av kreosot eller sot er et potensielt problem som lett kan unngås. Det beste alternativet er å ha en profesjonell grundig inspisere og rense den, både før og etter den vedfyrte sesongen. Det er ikke en dårlig idé å ofte inspisere skorsteinen visuelt gjennom hele vinteren også, spesielt hvis du har mistanke om at en opphoping forårsaker problemer med lufting røyk fra huset. Holde influensa eller skorstein klar av hindringer er hemmeligheten til å bruke en innendørs peis.

Wood Type


Hardtre, som lønn, eik, ask og bjørk, kan være dyrere enn andre treslag, men bør du seriøst vurdere å bruke dem utelukkende i din peis. Disse hardtre brenne varmt og lang og har en tendens til å føre til mindre av en kreosot oppbygging. Hvis prisen er et problem, kan nåletre sikkert fylle regningen; bare sørg for å inspisere din skorstein oftere i tilfelle det er behov for ekstra rengjøring. Husk at røyk strømme inn i huset ditt er ikke normal, uansett hva slags tre du brenner.

Liner


Branner bli varmt, og noen ganger de får veldig varmt. Du kan opprette et ekstra nivå av sikkerhet i ditt innendørs vedfyrt peis ved å legge til en rustfritt stål liner til brannen boksen. Tryggheten kan være verdt prisen alene. Uansett hvor varmt brannen blir, vil du har ingen bekymringer om varm aske eller glør brennende gjennom og forårsaker trøbbel. Også vurdere å installere dører på peisen for å hindre at glør ikke skytes ut i rommet.

Betraktninger


Hvis røyken begynner å hope seg opp i hjemmet ditt, og du er sikker på at skorsteinen er ren, sjekk at spjeldet er egentlig åpen. Du kan også øke effektiviteten i din peis ved å installere en vifte for å sirkulere den oppvarmede luften i hele rommet og hjem. Husk at biprodukt av brennende tre er aske så du bør regelmessig rengjøre askebeholder under ristene som holder stokkene. En oppsamling av aske reduserer luftstrømmen og gjør det vanskeligere å få en god brann kommer.