Hovudside

Hvordan ta vare på og vedlikeholde en Wooden Playset

by Walther

Får en tre lekesett er en av de store milepælene i en families utvikling. Tross alt, nå barna har et sted å klatre, swing, og generelt gå vill uten at du trenger å bekymre deg for dem. Du har sikkert gjort en betydelig investering på trelast, klatrevegger, plast lysbilder og svinger. Hvis du vil være sikker på din lekesett får massevis av år med trygg og morsom bruk, må du vedlikeholde og ta vare på det jevne. Heldigvis er de fleste moderne lekesett laget av lite vedlikehold materialer, og omsorg for dem er enkelt. Her er noen tips om hvordan du får mest mulig ut av din tre lekesett.

Bruksanvisning


Hvordan ta vare på og vedlikeholde en Wooden Playset


•  Gjør en regelmessig inspeksjon av din lekesett. Gjør det til en del av rutinen hver gang du klipper gresset, og på den måten vil du vite nesten umiddelbart hvis det er noe galt med utstyret. Når du gjør ditt inspeksjon, se å se at ingenting har brutt ned eller sprekker. Kontroller at alle bolter og skruer er strammet så langt inn som de kan gå, og at det ikke er noen skarpe kanter eller deler som stikker ut som kan føre til kutt eller andre skader. Husk, en skjorte eller snøring kan få snagged på en utstående bolt, og kan føre til kvelning.

•  Kontroller at swing kjeder er stabile ved prøver å lure på hver av dem. Pass på S-koblinger er helt lukket. Sjekk for korrosjon av maskinvare og hvis, finner du et stykke som er skadet eller forringet, utpeke stykket satt utenfor grensene til du kan erstatte stykket.

•  Rake. Hvis din lekesett sitter på løst-fill materiale, snarere enn på gress, rake gjennom materialet hver uke og trekke ut noen biter av søppel eller rusk. Legg mer løs-fill padding til bakken området hvert år, til en dybde på alt fra seks til 12 inches (sjekk din lokale retningslinjer for detaljer). Se etter sprekker i plastkomponenter som lysbilder eller svinger. Hvis du finner sprekker, swing eller lysbilde bør byttes ut med en gang, ikke reparert.

•  Sørg for å holde et lokk på noen sandkasse områder av lekesett. Dekselet må være lett nok til at barna trygt kan fjerne det, enten fra utsiden eller innsiden, og tung nok til å holde den fra å blåse bort på vindfulle dager. Rake sandkassen regelmessig for å sørge for at det ikke er noen dyr avføring i den. Hvis du finner disse, må du tømme hele sandkasse og erstatte sand.

•  Vask lekesett i begynnelsen av hver sommer med en power vaskemaskin. Dette vil rense bort eventuelle mikroskopiske farer som bakterier, fugleskitt eller insekter som kan ha nølte over vinteren. Sørg også for å forsegle tre med polyuretan for å holde den vannavstøtende. Selv om de fleste tre spiller sett er trykkimpregnert å holde mugg og insekter ut, undersøke strukturen regelmessig for å sørge for at det ikke er noen insekter som har gjort sin vei inne. Veps og maur ofte reir i tre, så sørg for å gjøre en grundig inspeksjon. Sjekk din lekesett regelmessig og barna vil ha mange år med glade og trygge spilletid.