Hovudside

Kaldt vær og Spring pærer

by Walther

Kaldt vær og Spring pærer

Vårløker gi et lite vedlikehold måte å legge tidlig sesong farge til hagen din senger. Når plantet pærene har noen krav utenfor jevnlig vanning og årlig befruktning. Disse pærene er hardfør nok til å overleve den kaldeste vinterværet uskadd, og gir mange år med

attraktive blomster.

Typer av Spring pærer


Noen av de mest kjente vårløker er påskeliljer og tulipaner. Disse variantene kommer i en rekke farger og blomsterformer, og legger farge til tidlig vår hage. Et annet valg er Hyacinth. Drue hyacinth er en av de tidligste oppblomstring av våren pærer. Mindre kjente alternativene inkluderer anemone, krokus og scilla. Disse blomstrer til forskjellige tider, fra tidlig til sent på våren.

Fall Planting


Vårløker er plantet i høst, ca åtte uker før den første forventede frost. Tulipaner kan plantes senere enn andre våren pære varianter. Dette gir pærer på tide å begynne å utvikle røtter før kaldt vær tvinger pærene i dvalen. Vanligvis blir løkene plantet i en dybde to til tre ganger sin bredde i en godt drenert, full-sollys seng.

Dvalen behov


Den primære grunnen til våren pærer er plantet i høst er slik at de opplever en periode med kaldt dvalen. En periode med iskaldt vær er nødvendig for å tvinge pærer i dvalen, ellers vil de ikke blomstre om våren. De fleste pærer trenger to måneder med kulde for å gå inn dvalen ordentlig. Frost sjelden skader disse pærer, men en fryse og tine syklus kan presse dem ut av bakken. Om våren, pærene krever litt varme og mye sol å gjenoppta sin vekst og blomstring syklus.

Winter Protection


Potecting pærene med en 2- til 4-tommers lag av mulch bidrar til å hindre skader forårsaket av tine og fryse-sykluser i vinter. Dyr skadedyr, som ekorn, kan også bli tiltrukket av pærene som en vinter mat. Hvis skadedyr graving i sengen drepe dine vårløker i vinter, bør du vurdere å legge et ark med hønsenetting over sengen og dekker den med mulch. Ledningen beskytter pærer men plantene er fortsatt i stand til å vokse opp gjennom den.