Hovudside

Typer metall Bends

by Walther

Typer metall Bends

Metallplater bøying er en produksjonsprosess der seigmetallplater dannes i ulike former. En brems trykk eller Stanse bøyer metallplater i ulike former ved hjelp av ulike bøyeprosesser. En dor presser metallet inn i en bunnform kalt en dyse for å danne den ønskede form. Forskjellig bøy behandler form metall i V former, U former eller kanal former.

Air Bending


Air bøying innebærer trykke metallplater med en dor inn i et bunn mold kalles en terning. Metallplater bøying av luft bøying er mulig på grunn av den lave tonnasje av metall nødvendig. Den nederste dyse trenger ikke å ha den samme radius på stempelet. Verktøyene som brukes kan justeres og luft bøying gir større fleksibilitet enn andre former for bøying. Luft bøyning krever mindre bøyekraft enn andre former for bøyning. Air bøying har sine begrensninger og garanterer ikke nøyaktige resultater. Metallplater av forskjellig tykkelse kan bøyes inn i en rekke former ved hjelp av luft bøyning.

Bottom Bending


Bottom bøying populært kjent som bunnen danner V bend på metallplater. Den slagkrefter metall mot V-åpning av bunnformen. Bottom bøying krever fem ganger kraften brukes av luft bøying og gir større nøyaktighet i metallplater bøying enn luft bøying. Bottom bøying krever ulike sett av verktøy for ulike vinkler av svinger og for forskjellige tykkelser av metallplater. Dette gjør at den nedre bøyeprosessen mer tungvint enn luft bøying. Bottom bøying mangler fleksibiliteten til luft bøying.

Preging


Den preg bend prosessen innebærer å trykke på metall inn i bunnen dør med en bøy styrke på 5 til 30 ganger større enn en luft bend. Denne kraft bevirker permanent formingen av metallplaten. Preg tilbyr den høyeste presisjon blant bøye prosesser. Den høye kostnaden for preg gjør det til en mindre populær metode i forhold til luft bøying.

Rotary Bending


Roterende bøyning krever ikke en dor til å presse metallet inn i formen, og bruker en vippe å presse metall inn i bunnformen. Rockeren er en fritt roterende sylinder og roterer som pressen danner figurer på metallplate. Rotary bøying gjør vinkler større enn 90 grader i et enkelt trykk.