Hovudside

Slik feilsøker en oljebrenner som ikke vil kjøre

by Walther

Slik feilsøker en oljebrenner som ikke vil kjøre

Oljefyr er hjemme varmeelementer drevet av en olje-brenning forbrenningskammeret. De fleste oljeovner er utstyrt med en automatisk termostat og fungere skikkelig en gang installert og gitt standard stell og vedlikehold. Det kan imidlertid oppstå problemer over tid. Hvis oljeovnen ikke kjører som forventet, feilsøke for å løse problemet. Hvis du finner elementer som trenger utskifting eller reparasjon, slå av ovnen før du gjør det. Hvis feilsøking ikke løser problemet, kan du kontakte en autorisert servicetekniker.

Bruksanvisning


•  Trykk på "Start" -knappen. Hvis ovnen ikke slår i løpet av fem minutter, sjekk sikring eller effektbryter. Hvis de er intakte, kontakte en servicetekniker.

•  Hold hånden ved siden av brennkammeret hvis det er en fet lukt fra ovnen eller sot og røyk er tydelig i registrene. Hvis du føler ekstrem varme, er forbrenningskammeret trolig blokkert. Kontroller og rengjør pakninger i nærheten av brennkammeret og røykrøret. Hvis disse fremstår som klart, kontakte en servicetekniker.

•  Rengjør eller skift luftfilteret hvis ovnen synes å være kjører dårlig eller ikke i det hele tatt. Åpne inspeksjonsluken hvis du endrer filteret ikke løser problemet. Innsiden av døren, se etter en ødelagt viftereim; erstatte hvis brutt.

•  Se på brennermunnstykket hvis brenneren er i gang, men ingen brann er tydelig. Koble fra oljetilførselsledningen og fange drivstoff i en ren, klar krukke. Undersøke oljen for vann. Kontakt en servicetekniker hvis vann er i oljeforsyningen.

•  Undersøk ovnen for sprekker eller skitne elektroder eller ledninger. Bytt om nødvendig.

Tips og advarsler


  • Ikke utfør noen vedlikehold mens ovnen er fortsatt på. Slå den av og koble den.