Hovudside

Er Germs Spre når hvitvasking Klær i et felles vaskemaskin og tørketrommel?

by Walther

Er Germs Spre når hvitvasking Klær i et felles vaskemaskin og tørketrommel?

Vaskerommet er en av de mest bakterie-ridd steder i Amerika, ifølge Charles Gerba, miljø mikrobiologi professor ved University of Arizona. Mens hvitvasking klær er en av de mest effektive måter å fjerne smuss og skitt, er det også en av de miljøene mest bidrar til overføring av bakterier som bakterier raskt spre seg fra en person til en annen og fra ett last av Klesvask til den neste. Studier indikerer disse virusene kan være ansvarlig for alt fra fedme og sår til psykisk sykdom, så hindrer deres spredning er viktig å opprettholde din helse.

The Scoop på Poop


Avføring i undertøy presenterer den største forurensningstrusselen og Gerba sier at den gjennomsnittlige par av undertøy inneholder en tiendedel av et gram av galle, som kan omfatte slike bakterier som E. coli, salmonella, og hepatitt A virus. Etter vaskesyklusen, noen av disse bakteriene forblir i maskinen og er fordelt over hele påfølgende masse tøy, mens andre bakterier forurense hendene som du overfører klær fra vaskemaskinen til tørketrommelen.

Vanntemperatur


The University of Kentucky bemerker at flere bakterier overleve i kaldt vann enn i enten varme eller varmt vann og anbefaler å velge den varmeste vannet innstillingen. Imidlertid, for effektivt å drepe bakterier, bør vanntemperaturen være over 180 grader, og de fleste husholdninger skivene ikke varme vann til denne temperatur. Laundromats bruke mye varmere vannsinnstilling og studier viser at disse anleggene er mindre bakterie ridd enn gjennomsnittet hus og vaskerom.

Vaskemidler og Bleach


Vaskemidler fjerne skitt - men ikke bakterier - fra forurenset tøy. Legge til et desinfeksjonsmiddel er effektiv, men bare hvis det oppfyller EPAs desinfiserende krav. Dette er bekreftet av en EPA registreringsnummer på produktets etikett. Siden de fleste desinfeksjonsmidler er designet for å eliminere bakterier på harde overflater bare, sørg for å velge en som kan brukes til tøy. Klor er et billig, effektivt desinfeksjonsmiddel som dreper bakterier på noen temperaturinnstillingen.

Tørke Effects


Den intense varmen som genereres av en tørketrommel gjør det til et effektivt bakterie-drapet våpen. Det vil ikke eliminere alle bakterier, men vil redusere deres antall. Hvor mange bakterier overlever faktisk er avhengig av størrelsen på lasten, tørketemperaturen og varigheten av tørkesyklusen. Ikke overbelaste maskinen og bruke den hotteste og lengste innstillingen mulig - så lenge det ikke krympe eller skade klær. Tørketrommelen eksos skal være riktig ventilert til friluft så bakteriene ikke vil resirkulere i huset. Tørke klær ute - mens ikke like effektivt som en tørketrommel - er et alternativ siden solens ultrafiolette stråler dreper bakterier. Stryking og damp trykke finnes andre måter å redusere bakterier.