Hovudside

Brenning Corn Vs. Wood Pellets

by Walther

Brenning Corn Vs.  Wood Pellets

Mais versus tre. I kampen for drivstoff kilder, har hvert valg sine egne fordeler, men også ulemper. De er både fornybare kilder, imidlertid, og produserer omtrent samme mengde varme.

Prisen for hver avhenger i stor grad av hvor du bor. Kostnaden vil variere fra år til år avhengig av avlingen.

Pelletsovner kan være alternativ oppvarming eller supplerende oppvarmingskilder. Startkapital utlegget er mye mindre enn solenergi, jordvarme eller vindsystemer.

Mais som mat, og deretter Round Two


Ordet mais eller mais, maner frem ulike visjoner. Mat er den første bruken som kommer til hjernen, men det er en viktig kilde til oppvarming også.

Avskallede mais produserer ca 8000 kcal / kg. av varme i en kaminen, som er sammenlignbare med den samme mengde varme som pellets.

Nord-Amerika alene produserer om lag 300 millioner tonn mais, eller nok til å varme om lag 115 millioner hjem. En acre av korn vil gi om lag 3,8 tonn avskallede mais, nok til å varme opp 1,5 boliger og er lik 11,5 fat olje.

Det tar ca 30 til £ 40. av mais per dag for å varme en 1500 kvadratmeter hjem.

Selv innenfor en stat, kan en gjennomsnittlig energi eller drivstoffprisene varierer mye.

Tre og en av sine mange bruksområder


Trepellets er oftest laget av sagflis og malt flis, som er avfall fra trær som brukes til å lage møbler, trelast og andre produkter. Harpiks og bindemidler som forekommer naturlig i sagflis, holder trepellets sammen, og vanligvis inneholder ingen tilsetningsstoffer.

Fordeler med Burning Corn Pellets


To av de beste fordelene ved å brenne korn eller pellets er at de er fornybare kilder. Deres økonomiske fordelene gjør hver en populær varmekilde. Brenning enten kilden i en kaminen krever ingen skorstein, og kan ventileres gjennom et rør gjennom en yttervegg.

Mais pellets er generelt billigere enn trepellets, men det er egentlig avhengig av hvor du bor. Det er viktig å sjekke tilgjengelighet og prising av mais i området der du bor. I oppdrett områder hvor kornet er dyrket, kan du være i stand til å laste opp et tonn med mais på en lokal korn heis til meget lave kostnader. Kornet vil da måtte bli dehusked og tørket.

Men i områder der mais ville måtte bli brakt inn, slik som New England statene, kan kostnadene bli mye, mye høyere. Og selvfølgelig, avhenger prisen hovedsakelig på avlingen det året.

Mais pellets kan vanligvis brukes i en vedovn, men det avhenger av merke og modell, så giveren bør konsulteres for å få mer informasjon.

Mais pellets er rentbrennende, noe som gjør dem miljøvennlige. En ekstra bonus, brenn mais skaper en herlig søt duft utendørs.

Trepellets som en attraktiv kilde


Trepellets har sine egne positive egenskaper. Tre er mye mer allment tilgjengelig som en rå kilde. Og pellets er enda bedre enn ledningen tre som en brennstoffkilde, siden pellets har om en 8 prosent fuktighetsinnhold, i motsetning til omtrent 50 prosent fuktighetsinnhold på ledningen tre. Flere fuktighet resulterer i mindre effektivitet. Som mais, det brenner renere enn ledningen tre.

Ulemper med Burning Corn eller Wood Pellets


Burning mais pellets har noen ulemper. Lagring kan være den mest problematisk, særlig i urbane eller bynære områder, siden du kjøper i bulk er den optimale kostnadseffektive måten å kjøpe.

Hvis mais skal lagres inne, må det gjøres i trange lagercontainere for å holde ut gnagere og insekter, og du trenger lagringsplass på størrelse med en ekstra garasje.

Mais pellets kan også produsere "klinker", som dannes når sukker i kornet brenne, og deretter la en hard rest i brennerne. Klinker gjør det nødvendig å rengjøre ovnen oftere enn når trepellets er brent.

Det samme som gjør pellets attraktive, at de er et biprodukt, kan også gjøre dem mer kostbare, ettersom mer sofistikert utstyr er nødvendig for å produsere dem.