Hovudside

Hvordan velge Attic Isolasjon

by Walther

Fordi minst halvparten av energien som brukes i et hjem er for oppvarming og kjøling, installere isolasjon er en måte å redusere strømregningen. Dessverre er det mange forskjellige typer isolasjon for loft, og hvis du velger feil type kan du selv redusere effektiviteten av oppvarming og kjøling.

Bruksanvisning


Hvordan velge Attic Isolasjon


•  Lær de anbefalte R-verdier av isolasjon. R-verdien er et mål på hvor effektiv isolasjon vil være. Jo høyere R-verdi, jo større er potensialet effektivitet. Husk at R-verdien er bare så god som installasjon av isolasjonen selv. Ineffektiv installasjon vil kutte ned R-verdi.

•  Glassfiber batts er et godt valg hvis du vil unngå å betale en profesjonell og installere isolasjon selv. Glassfiber batts er precut i standardbredder som gjør dem enkle å legge ned slik at de passer perfekt. Men du må sjekke R-verdi for å sikre at du kjøper den mest effektive isolasjon mulig.

•  Blowing cellulose isolasjon krever spesialutstyr og er vanligvis ikke et ideelt valg hvis du har hatt noe erfaring med isolasjon. Mange jernvareforretninger og de større hjem-forbedring varehus leie viftene er nødvendige for å få denne jobben gjort, men blåser isolasjon kan være ganske rotete og vanskelig å rengjøre hvis det ikke gjøres riktig. På den annen side, er cellulose bedre for tetting lekkasjer, så kan det være lurt å leie en profesjonell for å sikre at det blåser blir gjort riktig.

•  Bruk spray skum for å nå steder som ikke er lett tilgjengelig med cellulose eller glassfiber. Spray skum er perfekt for isolerende rundt VVS anlegg, avløp og rør, og på et sted som er vanskelig tilgjengelig. Denne typen isolasjon kan kjøpes i håndholdt spraybokser for lokalisert bruk. I tillegg kan spray skum brukes til å dekke mye større områder ved hjelp av en større spray kit, men denne typen større bruk av spray skum brukes vanligvis bare av entreprenører under nybygg.

•  Forstå viktigheten av damp før du installerer glassfiber batts. En dampHemmende er viktig fordi den holder fuktighet fra å passere inn i veggen, og dermed forsinker kondensasjon. Kontroller de mange typer av damphemmende midler på markedet. Tommelfingerregelen er å installere damphemmende på siden av innramming merket som varm-i-vinter.