Hovudside

Når skal Plant Brokkoli Ute i Indiana

by Walther

Når skal Plant Brokkoli Ute i Indiana

Brokkoli (Brassica oleracea var. Botrytis) er en hardfør medlem av Brassicaceae, eller sennep, familie av grønnsaker. Denne kule-sesongen årlig avling vokser best i det milde været av våren og høsten, og den høyeste kvalitet hoder er ofte hentet fra planter som er startet innendørs og transplanterte utenfor tidlig på våren. I Indiana, riktig transplantere datoene varierer betydelig fra den nordlige delen til den sørlige delen av staten.

Transplantere Betraktninger


Sunn brokkoli transplantasjoner kan tåle flere frost, men brokkoli er ikke så hardfør som andre årlige sennep familie vekster som kål (Brassica oleracea var. Capitata) og grønnkål (Brassica oleracea var. Acephala). Som regel kan brokkoli bli transplantert en til tre uker før den gjennomsnittlige siste frost dato for våren. Du vil at brokkoli planter å være solid og godt forankret når transplantere tid kommer, men du må også planter som ikke er potten bundet eller hemmet av mangel på næringsstoffer i potting jord. Et godt kompromiss alder for brokkoli transplantasjoner er ca fem uker, så du bør så frøene innendørs om seks til åtte uker før siste forventede våren frost.

Voksende områdene i Indiana


Den Purdue University Cooperative Extension Service deler Indiana i fire store voksende områder, kjent som områdene A, B, C og D, med område A i langt sør og området D i nord. Disse voksende områdene er basert på gjennomsnittlig siste frost datoene for våren, så de gir god veiledning i forhold til riktig transplantere ganger på tvers av staten, spesielt for gartnere som ikke har personlige rekorder for siste frost dato i sitt område.

Transplantere Datoer


Gartnere i område A, som er en tynn stripe på den sørlige kanten av Indiana ligner regionen klassifisert som US Department of Agriculture anlegget hardførhet sone 6b, bør transplantere brokkoli fra mars 15 til 15. april I område B, som er en annen liten del nord for område A tilsvarer omtrent regionen i USDA sone 6a, er det anbefalte området 25 mars til april 20. I område C, som inkluderer en stor mengde av statens midsection, som dekker USDA sone 5b og en del av USDA sone 5a, transplantasjon fra 1. april til 1. mai I område D, som er en halvmåneformet seksjon i det nordøstlige hjørnet statens som er det meste i USDA sone 5b, transplantasjon fra 15 april til 1 juni.

Velge Innenfor Range


Anbefalt transplantere perioder pleier å være ganske lang, fra rundt tre til seks uker i Purdue forlengelse divisjoner. Dette er nødvendig for å gjøre rede for ulike mikroklima og for variasjoner i været fra år til år. Hvis hagen din er i et lavtliggende område eller blir utsatt for kjølig vind, feile på siden av sen planting. Tidligere planting er aktuelle for åsside hager, som ikke er så utsatt for frost, eller for hager med varmere mikroklima skapt av vindfang og sørpå. Også forsinke transplantere i år når tidlig på våren er kald, våt eller overdrevent skyet. Alle disse forholdene føre til kald jord, noe som fører til langsom vekst etter transplantasjonen.