Hovudside

Gibberellinsyre for frukttrær

by Walther

Gibberellinsyre for frukttrær

Gibberellinsyre er en metabolsk biprodukt av en sopp som forekommer naturlig i frø av mange arter av plantelivet. Den ble først oppdaget i Japan av en plante patolog som studerte bakanae sykdom i ris. Han isolert en sopp som han heter giberella tujikuro. Det forårsaket stilkene av den voksende ris å forlenge mye raskere enn normalt. Det er et naturlig hormon og har en bemerkelsesverdig effekt på plantevekst og frukt avlinger. Giberella tujikuro er dyrket i store kar, syren er hentet fra sopp og renset, og deretter er det brukt i kommersielle applikasjoner på frukttrær. Gibberellinsyre har en rekke positive effekter på frukttrær.

Spiring


Gibberellinsyre brukes til å produsere hurtige spiring av frø av frukttrær. Gibberellinsyre hjelper frukttrær vinne dvalen. Den kan også brukes på frukt tre frø som vanligvis krever forbehandling før spiring, som for eksempel kjøling, for å hjelpe dem å spire.

Økte Rentene Frukt


Gibberellinsyre anvendes for å øke utbyttet av frukt. Gibberellinsyre sprøytes på frukttrær for å øke ikke bare utbyttet, men også størrelsen av frukten. Det er ofte brukt på navle appelsiner, sitroner og kirsebær trær. Dette er grunnen til at det er svært viktig for kommersielle dyrkere.

Prematur Blomstrende


Gibberellinsyre påføres på frukttrær for å initiere blomstring. Den kan bare brukes på planter som er tilstrekkelig utviklet fordi det er en kraftig hormon, men den starter tidlig blomstring i disse planter, og øker antallet blooms tilstede. Frukttrær er kjent for sine fargerike våren blomster, så anvendelser av gibberellinsyre øke deres estetiske verdi ved å øke antall blomster.

Økt vekst


Gibberellinsyre er vanligvis brukes for å øke veksten i frukttrær. Det sprøytes på undersiden av frukttrær for å øke sin størrelse. Økt vekst er viktig i frukttrær fordi det fører dem til å passere gjennom den tidlige, hvilvekstfase inn i fruktproduserende trinnet mye raskere.

Hybridisering


Anvendelser av gibberellinsyre er brukt i hybridiserfrukttrær. Dette er pollinering av beslektede arter. Hybridisering er viktig i kommersielt jordbruk fordi det kan gjøre forskjellige typer trær som produserer forskjellige varianter av frukt. Sitrustrær er ofte hybridisert.

Advarsel


Unngå hudkontakt. Gibberellinsyre kan forårsake mindre hudirritasjon. Ikke gå inn i området som har blitt behandlet med gibberellinsyre til den er helt tørr. Er nødvendig forsiktig anvendelse av gibberellinsyre fordi overforbruk kan drepe et voksende tre, mens ikke nok kan ha liten effekt på frukttre.