Hovudside

Hjemmelaget Soil Test Probe

by Walther

Hjemmelaget Soil Test Probe

Jord sonder vil hjelpe deg til å sjekke fuktighetsnivået i jord når vanning planter. Ikke bare vil disse enhetene holde deg fra overwatering eller tørker ut plantene dine, men hjemmelaget prober også tillate deg å samle en jordprøve du kan ta med til din lokale fylke forlengelse kontor for testing. Dette er verdifullt for å finne ut din jord pH, eller nivå av surhet og basisitet, noe som påvirker hvordan plantene vokser, ifølge University of Missouri.

Bruksanvisning


•  Finn et hult stål golfkølle aksel å bruke som jord sonde. Kontroller at akselen er litt mer enn 3/8 tommer i diameter og ca 4 meter lang. En lang stang vil gjøre sonden enklere å bruke. Kutt hodet av golfklubben av ved hjelp av en slange cutter og kaste den bort. Gjøre kutt tre inches til 6 inches fra klubben hode.

•  Gjør et hakk i slutten av stål bar, hvor golfklubben hodet pleide å være, med en slipeskive. Begynn male mellom 1/4 tomme og 3/8 tomme fra enden av stangen, slik at denne første snitt er parallell med stangens ende snitt.

•  Grind slik at snittet går ned til halvparten av diameteren på stangen, og fortsette sliping mot golf club grep området slik at du har opprettet en 3-tommers spor. Smalne tilbake slutten av 3-tommers sporet som er nærmest håndtaket slik at det tar opp hele stangdiameter.

•  Rengjør ut 3-tommers slot og stangen slutt kutt ved hjelp av en rund metall-fil. Børst av metallspon.

•  Test din hjemmelaget jord sonde. Skyve stangen ende kuttet ned i bakken slik at den trenger inn i jordsmonnet. Når du trekker sonden ut av bakken, vil du ha en jord plugg - eller prøve av jord - i den 3-tommers spor. Tapp jord probe og frigjøre jordprøve fra hakk til bruk for fuktighet og pH-testing.

Tips og advarsler


  • Du kan også bruke et stålrør eller en stålstang for å gjøre din hjemmelaget jord sonde. I dette tilfellet bør du ta stålstang til en sveiser slik at hun kan skape en heavy-duty T-formede metallhåndtak for å gå på toppen av din bar, noe som vil gjøre bruk av sonde mer behagelig.