Hovudside

Duct Rengjøring Verktøy

by Walther

En av de viktigste jobbene som et hus trenger å gjøre hvert år er å rense ut kanal av HVAC-systemet. Ikke bare er rengjøring kanaler kritiske for riktig drift av HVAC-systemet, det vil også holde familien sunt. Rengjøring kanal sikrer at det ikke er noen blokkeringer som hemmer strømningen av luft, og at kanalene ikke spy uønsket skitt, støv og allergener i hjemmet. For å gjøre jobben raskt og enkelt, vil du trenge noen spesialiserte verktøy.

Støvsugere


Det er to forskjellige typer av støvsugere som kan brukes for å rense ut rør. Den første er en kjøretøy-montert vakuum. Dette er en kraftig vakuum som drives av kraftuttaket på bilen. De gjør en god jobb med å rydde ut kanaler, men på grunn av kraften i deres sug, kan de trekke kjøretøy røyk inn i hjemmet. Den andre typen av vakuum er en bærbar HEPA-filtrert vakuum. Dette er den foretrukne type vakuum fordi de er stille, gjør HEPA filter en mye bedre jobb med å samle støv og rusk, og det er ingen problem med røyk av alle typer komme inn i hjemmet. Støvsugere er de mest effektive middel for å rense ut kanaler, men de er også den dyreste.

Trykkluftverktøy


Som alle pneumatisk verktøy, pneumatisk duct rengjøring verktøy benytte komprimert luft for å gjøre arbeidet sitt. Pneumatisk verktøy bruke trykkluft til å blåse støv og rusk ut av duct arbeid. Det er et bredt utvalg av pneumatiske verktøy; populære typene inkluderer luft pisker, luftdyser og skipper baller. Hvis du allerede eier en luftkompressor, disse type renhold verktøy er det beste valget for rengjøring av rør arbeid. De er enkle å bruke, billig og grundig.

Mekaniske Tools


Mekanisk verktøy er fortsatt på markedet, men blir stadig mindre populære fordi de er hovedsakelig brukt for blikk duct arbeid; moderne duct arbeid har soft-sided stiler. Mekanisk verktøy inkluderer vanligvis en børste eller system av børster som er drevet av en gass eller elektrisk motor. Børsten er festet til motoren, og deretter settes inn i kanalen, og deretter tvinges gjennom kanalen. Den roterende virkning av motoren slår smuss og avfall fra veggene i kanal.