Hovudside

Hvordan Vask Vinyl Blinds

by Walther

Rengjøring og vedlikehold blinds er litt vanskeligere enn rengjøring eller vedlikehold av tradisjonelle gardiner. Selve innholdet av den blinde kan gjøre oppgaven tidkrevende og vanskelig, spesielt når blindene er fortsatt hang. Mange folk ikke rense sine blinds ofte eller i det hele tatt på grunn av dette. Støvete persienner er ikke bare skjemmende, men kan forårsake allergiske reaksjoner og tiltrekke skadedyr. Fjerne persiennene og arbeide med dem i en horisontal posisjon kan gjøre vaske vinyl blinds veldig enkelt.

Bruksanvisning


•  Begynn med å fjerne blinds fra vinduet. Avhengig av stilen av blind, kan dette inkludere midlertidig fjerning av maskinvare eller rett og slett hektet blinds fra en rail. Sjekk bruksanvisningen for spesifikke fjerning retninger for din modell av persienner.

•  Plasser blinds i bunnen av en ren badekar. Blindene skal ikke brettes eller bøyd, men ligge flatt i deres naturlige forlengelse. Pass på blindene er i åpen posisjon slik rengjøring mellom lamellene er mulig.

•  Fyll badekaret med varmt vann til blindene er helt dekket. Et par inches av vann over toppen av blinds fungerer best.

•  Legg vaskemiddel til vannet og swish vann for å løse opp. Selv om en biologisk renere fungerer best, kan noen form for vaskemiddel gjøre jobben.

•  Bland vannet med hendene for å hjelpe løsne støv og skitt fra mellom spilene i blinds. Gjør dette i et par minutter før slik at persiennene skal ligge i minst en time.

•  Tapp vannet fra badekaret og fylle den med kaldt vann for å skylle av såpe. Dette vil bidra til å fullføre renseprosessen, samt gi en glans til vinyl. Tømme badekaret og la de blinde til å sitte i noen minutter for å redusere mengden av dryppende vann.

•  Bruk begge hender for å løfte persienner fra karet og bære dem tilbake til vinduet. Fest dem til vinduet i sin normale posisjon. Det er en god idé å legge en gammel badehåndkle under blinds å fange noen drypp.