Hovudside

Hvordan Gjødsle Hengende eller Container tomatplanter

by Walther

Hvordan Gjødsle Hengende eller Container tomatplanter

Tomatplanter er tunge feeders og krever regelmessig tilgjengelige næringsstoffer for å vokse og produsere frukt. Når vokser i bakken, kan tomatplanter vokse dype røtter, som gjør tomatplanter hardfør i områder med begrenset nedbør og dårlig jord. Tomat planter som vokser opp-ned i containere har begrensede røtter og må ha tilstrekkelig vanlig vann og gjødsel for å produsere en rik avling.

Bruksanvisning


•  innlemme pellets av slow-release kunstgjødsel anbefalt for tomater i potter. Mål hengende container for å bestemme mengden av potting jord det holder. Bland i den mengde gjødsel som anbefales for den kubiske måling av jord. Hvis planten vokser og på plass, dryss slow-release gjødsel på toppen av potten. Slow-release gjødsel slipper næringsstoffer til tomat med hver vanning.

•  Spe og spray flytende gjødsel på bladene av planten for det som kalles blad fôring. Denne metoden krever hyppigere søknad, men har advantagesof ikke brenne røttene. Bladene kan ta opp næringsstoffer som kanskje ikke er tilgjengelig via røttene på grunn av grunnforhold eller høye temperaturer. Begynn sakte med denne type befruktning. Fortynn de første foring av halvparten eller en fjerdedel av den anbefalte fortynning for å gi rom for forbedringer og reduserer ødeleggende feil. Planter kan ta opp mikronæringsstoffer lettere med denne metoden. Grunnforhold kan skape manglene som binder de mikronæringsstoffer, noe som gjør dem utilgjengelige for planterøttene for opptak.

•  Bland organiske produkter som fisk emulsjon med vann og fôr i stedet for å vanne plantene. Emulsjonen har en fishy lukt, selv om nyere formler har lagt sitron for å redusere lukt. Utendørs, bør lukt ikke være mye av et problem, men kunne tiltrekke katter. Hvis du har en god kompost haug med tilstrekkelig nitrogen, lage en kompost-te i en bøtte, og gi det til planter med hver vanning.