Hvordan Plant en Glasert Ceramic Pot


Hvordan Plant en Glasert Ceramic Pot

Container hagearbeid har eksplodert i popularitet i Amerika det siste tiåret. Ikke lenger er å bo i leilighet en unnskyldning for å ikke ha en hage. Dekk, terrasser, selv hustak blir brukt som hager, og byens folk er funnet i stort antall på hagesentrene. Potter for plantene dine kommer i alle størrelser og er laget av mange ulike materialer. Glaserte keramiske potter er et attraktivt alternativ til plast eller vanlige terracotta potter. En ekstra bonus av glasert keramikk potter er det, fordi de ikke er så porøs som terrakotta, de tillater planterøtter å forbli fuktig lenger. Dermed vil du trenger å vanne sjeldnere.

Bruksanvisning


•  Sjekk potten for dreneringshull. Hvis potten mangler drenering kan du enten plante inn i en plastkanne og plassere det på innsiden av keramiske potten, eller lage et dreneringshull ved hjelp av en drill med et spyd-punkt bit (også kjent som en 3-punkt eller spade bit).

•  Flytt potten, spesielt hvis den er stor, til området der det vil sitte permanent. Det kan være ganske tung når den er fylt.

•  Legg et grunt lag med stor grus, styrofoam pakking peanøtter eller ødelagte keramikkskår i bunnen av potten. Dette vil holde jord fra å vaske ut av bunnen av potten.

•  Fyll glaserte keramiske potten litt over halvveis med plantejord.

•  Ta anlegget fra sin nåværende beholder og sette røttene på overflaten av jorden i den nye potten. Når fullført, skal anlegget sitte på 1/2 tommers under kanten av potten. Du må kanskje legge til eller fjerne litt jord på dette punktet for å justere for riktig settedybde.

•  Finish fylle planter med jord og tamp det forsiktig rundt i bunnen av anlegget. Vann anlegget inntil det overskytende vann dreneres fra bunnen av den glaserte keramiske potten.

Tips og advarsler


  • Bruk en skuff under potten hvis det skal hvile på en overflate som ikke bør bli vått, for eksempel en tre dekk.

Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler