Hovudside

Slik reparerer Panel Rust

by Walther

Paneler er en del av biler og konstruksjon. Hvis laget av metall, er disse panelene er utsatt for rusting. Den beskyttende belegg på panelene kan slites bort eller få riper. Når dette skjer og deretter metallet kommer i kontakt med fuktighet, dannes rust. Det er best å fjerne panelet rust så snart det vises slik at det er mindre sannsynlighet for å spre seg og forårsake mer skade. Mange fjerning teknikker eksisterer for å reparere rustne gjenstander.

Bruksanvisning


•  Skrap av rust. Kjøpe en stålbørste og mineralolje fra en jernvarehandel. Anvende mineraloljen til de rustflekker. Bruk et papirhåndkle for å gjøre dette. Vent fem til 15 minutter. Bruk pensel til å skrape bort panelet rust. Bruk litt ekstra press om nødvendig. Tørk området rent med en klut. Gjenta hvis rust gjenstår.

•  Bruk en lime. Kombiner to deler boraks med en del sitronsaft. La pastaen å tykne, deretter bruke den til panelet rust med en skurepute. Vent 10 til 30 minutter for lim for å arbeide på rust. Deretter bruker du skurerondell å bli kvitt rust. Tørk bort rust og lim med en ren klut. Sitronsyren i sitronsaft virker til å bryte ned de rustflekker.

•  Kjøp naval gelé fra en jernvarehandel. Ta på arbeidshansker og bruke gelé til panelets rust flekker, ved hjelp av en skurerondell. La den sjømilitære gelé på i fem til ti minutter. Deretter skrubbe på rust flekker igjen. Tørk av rust og marine gelé med en klut eller et papirhåndkle. Naval gelé er svært effektive i å bli kvitt rust flekker på grunn av sin fosforsyre.