Hovudside

Reproduktive System of a Flower

by Walther

Reproduktive System of a Flower

Noen blomster inneholder både mannlige og kvinnelige deler av reproduksjonssystemet, mens andre blomster kan inneholde bare én del. Blomster med begge settene med det reproduktive systemet kalles "perfekte" blomster. "Ufullkomne" blomster inneholde bare ett sett av organer.

Fakta


Blomsten eneste formål er seksuell reproduksjon, ifølge University of Arizona Cooperative Extension. Sin farge og duft bare tjene til å tiltrekke pollinatorer å bidra til å øke oddsen for reproduksjon.

Kvinne System


Den kvinnelige reproduktive system, også kjent som pistil eller carpel, består av eggstokken, stil og stigma. Ovuler produseres i eggstokken, sitter stilen på toppen av eggstokk, og stigma er det parti som mottar pollen.

Mann System


Det mannlige reproduksjonssystemet er kollektivt kjent som stamen og består fra anther som produserer pollen og glødetråd som holder opp anther.

Reproduksjon


Befruktning skjer når pollen lander på stigma og reiser ned eggstokken til ovule å befrukte et egg. Pollinering skjer naturlig når bier og sommerfugler reise fra blomst til blomst, eller med sterk vind.