Hovudside

Blomster Bees ikke liker

by Walther

Blomster Bees ikke liker

Mange gartnere er overbevist om at de eneste blomstene bier unngå er plast. Heldigvis, for de som er allergisk mot stikk, flere typer blomster frastøte bier eller forbli ubemerket av dem. Plante blomster som gjør det vanskelig eller umulig for bier til å gjøre jobben sin - å samle pollen og nektar. På kort tid, vil hagen din være upopulær med summende, sommer insekter, uten behov for plantevernmidler.

Rørformede formede blomster


Blomster med en langstrakt, sylindrisk petal struktur fraråde bier fordi deres form gjør det vanskelig for bier til å lande, og deres korte tunger kan ikke enkelt nå nektar og pollen - de to stifter av kostholdet. Noen som vanligvis finnes rørformede blomster inkluderer flere Columbine sortar, trompet Creeper vinstokker, traktformede morning glory, noen typer kaprifol, isop og ørken vier. Mens sylindriske formede blomster holde bier i sjakk, er formen attraktiv for kolibrier.

Røde blomster


Bie-uvillig gartnere som liker røde blomster vil bli glad for å høre at de summende skapninger ikke kan se dypt fargede, røde roser, zinnias og andre røde blomster. Bier oppfatter rød som svart, noe som gjør røde blomster hovedsak usynlig eller uinteressant for dem. Velg rød enn hvit, gul, rosa, lavendel og andre lettere blomst nyanser. Geranier, tulipaner og dianthus er alle tilgjengelige i nyanser av rødt. Bier også unngå blomster med tette petal strukturer og volanger, så røde nelliker og ranunculi kan også motvirke bier.

Blomstrende urter


Bier generelt unngå sterkt duftende urter, inkludert mynte, timian og rosmarin. Mens de fleste urter ikke produsere prangende blomster, er Feverfew en sjarmerende unntak. Det har attraktive blomster med en gul senter omgitt av en corona av hvite kronblader. Et medlem av tusenfryd familie, har Feverfew en bitter lukt og smak som frastøter bier. Denne egenskapen gjør det er et populært valg for innganger, terrasser og dekk.