Hovudside

Hvordan å fjerne olje flekker fra Gardiner

by Walther

Hvordan å fjerne olje flekker fra Gardiner

Oljeflekker --- enten det er motor eller matolje --- er vanskelig å fjerne fra tekstiler som gardiner. Oljen fester seg til fibrene i gardinene og bare hvitvasking i vaskemaskinen vil ikke fjerne flekker. Oljeflekker kan og vil ødelegge utseendet på gardiner. Men før du kaster de farget gardiner i søpla, prøve noen hjemme rettsmidler som kan lykkes fjerne oljebeis og gjenopprette utseendet på gardiner.

Bruksanvisning


•  Plasser gardinene på et flatt underlag. Skrap av overflødig olje med plastskje og kast i søpla.

•  Dryss et absorberende materiale --- slik som natron, baby pulver eller maismel --- over oljebeis. Tillat det absorberende materialet til å sitte på gardin i 15 minutter.

•  Fjern absorberende materiale med møbeltrekk vedlegg koblet til vakuum. Eventuelt kan du ta gardinene utenfor og rist eller børste absorberende materiale av med hånden.

•  Bruk en tørr-rensing løsemiddel til en ren klut. Blot --- ikke gni --- oljen flekken med kluten. Begynn på kanten av flekken og tørk mens beveger seg mot sentrum. Fortsett blotting til du har fjernet alle spor fra gardinene.

•  Påfør en forbehandling flekkfjerner til teppet. La flekkfjerner å sitte på teppet i 15 minutter. Hvitvaske gardiner i kaldt vann som du normalt ville.