Hovudside

Forholdsregler Ved bruk av elektriske apparater

by Walther

Forholdsregler Ved bruk av elektriske apparater

Elektriske apparater spare tid og krefter, noe som gjør dagligdagse oppgaver praktisk og effektiv. Risikoene som er involvert, men i å bruke disse apparatene. Uriktig bruk eller dårlig vedlikeholdte apparater utgjøre muligheten for brann, elektrisk støt og skade på både hjem ledningsnett og til apparatet. Ifølge US Brann Administration, hjem elektriske branner er årsaken til over 300 dødsfall i året i USA, med mesteparten av brannene er forårsaket av feil elektrisk bruk.

Strømledninger


Skjøteledninger øke antall apparater som kan plugges inn i en stikkontakt. De fleste utsalgs inneholde plass for to ledninger, men skjøteledninger kan doble eller tredoble antall apparater som er koblet til en enkelt uttak, noe som kan overbelaste kretser og muligens forårsake brann. Bruk skjøteledninger til sitt formål: å forlenge en apparatets ledning for å nå en stikkontakt, og avstå fra å overbelaste det. Kjør ledningen langs veggen i stedet for under et teppe eller i et område med mye trafikk for å forhindre skade på ledningen. Undersøke skjøteledninger i tillegg til enheten ledninger for å sikre at de ikke er slitasje på og skadet; bruk av ødelagte ledninger kan føre til elektriske støt. Hvis en ledning har en tre-spiss kontakt, bruk den bare i en stikkontakt som kan romme alle tre utstikkerne. Ta aldri den tredje spissen for å gjøre pluggen passer inn i en vanlig stikkontakt.

Varmegenerer Appliances


Mange apparater er utviklet for å generere varme under bruk, slik som ovner og ovner, strykejern, varmeovner, varmeputer og elektriske tepper. Hold barn og kjæledyr borte fra varme apparater for å hindre brannskader, og aldri forlate et apparat på når ingen er hjemme. Hvis det blir for varm eller er plassert nær brennbart materiale, kan det oppstå brann. Mange elektroniske enheter, som TV og datamaskiner, krever tilstrekkelig lufttilførsel for å unngå overoppheting. Sikre at det er plass til luftsirkulasjon rundt dem hvis de er i et lukket rom.

Forebygging


Grunnleggende forebyggende tiltak bidra til å forlenge levetiden på et apparat og beskytte eieren fra ulykker eller skader. Rengjør lofilteret på tørketrommelen regelmessig, og med jevne mellomrom rengjøre slangen og lufte bak det også. Rene matlaging overflater for å hindre opphopning av brenn fett fra sølt mat. Ta apparater til en profesjonell for service som trengs for å holde hjulene i gang og for å oppdage eventuelle problemer. Trekk alltid ut støpselet før du prøver å utføre noen form for vedlikehold eller reparasjon på den. Hold elektriske apparater borte fra vask, badekar og våte overflater på kjøkkenet og badet.

Barns sikkerhet


I et hjem med små barn, er elsikkerhet avgjørende. Treffe tiltak for å beskytte barn som er for unge til å forstå farene ved elektrisitet og varme. Bruk tilbake brennere av ovnen, og slå potten håndterer bort fra kanten så små barn ikke kan nå dem. Hold apparater koblet fra når den ikke er i bruk, og passer stikkontakter med barnesikring dekker. Forlat aldri et apparat uten tilsyn, spesielt strykejern, varmeovner og andre elementer som kan forårsake alvorlige brannskader.