Hovudside

Forskjellig Bjørk

by Walther

Forskjellig Bjørk

Det er over 47 varianter av planten identifiserbar som bjørk, i henhold til United States Department of Agriculture. Disse plantene bebo en rekke forskjellige habitater og finnes i hvert hjørne av Nord-Amerika. Bjørketrær er kjent for sin særegne papery hvit bark og grasiøs løvverk. Selv om de fleste arter av bjørk bære disse karakteristiske merkene, er det flere arter som er tilpasset for varmt vær klima som ikke gjør det. Bjørk er ofte brukt som en dekorativ arter på grunn av sin raske vekst og estetisk appell.

White Birch


De fleste arter av bjørk er identifiserbare av deres hvite bark. Av disse artene flere er kjent som hvit bjerk. De ikke-innfødte varianter av hvit bjørk inkluderer den europeiske hvit bjørk, Szechuan hvit bjørk, asiatisk hvit bjørk og dverg hvit bjørk. Av disse artene, er den europeiske hvit bjørk de vanligste artene i Nord-Amerika. Dette treet raskt vokser opp til 60 meter i høyden, og nådde et gjennomsnitt på 40 meter etter 20 år med vekst. Den europeiske hvit bjørk foretrekker jord med en pH på mellom 5,0 og 7,5, og vokser best i kjøligere klima. Den foretrekker områder med godt drenert jord og direkte sollys.

Gul Birch


I motsetning til de fleste arter av bjørk, er den gule bjørk tilpasset de varmere temperaturer på den sørlige USA Denne arten er identifiserbar ved gulhvite fargen på sin peeling bark. Det er vokser så langt sør som Georgia, men er også levedyktig i kaldere regioner, inkludert Quebec og Ontario. Den gule bjørk viser også en økt motstand mot bjørk blad gruvearbeider pest og er mer tolerante av skygge enn andre arter av bjørk. I motsetning til de fleste arter av bjørk, har den gule bjørk en relativt langsom vekst og økt levealder som gir den en potensiell høyde på 75 meter i sin modenhet.

Paper Birch


Den Papirbjørk Marsh. er en innfødte arter av hvit bjørk som er kjent som papir bjørk, hvit bjørk eller kano bjørk. Dette native arter er godt tilpasset vekst gjennom de kalde nordlige deler av Nord-Amerika, men er funnet så langt sør som Tennessee. Papiret bjørk er preget av brun bark under sin innledende vekst, som deretter blir hvit og begynner å skrelle som det aldre. Papir bjørk er utsatt for angrep fra bjørk blad gruvearbeider og bjørk borer - to vanlige skadedyr som påvirker bjørketrær.

River Birch


Elva bjørk, eller Svartbjørk, er en annen vanlig arter av bjørk tilpasset varmere klima. Elva bjørk er preget av peeling, rosa bark som vokser inn i mørke plater i løpet av modenhet. Arven river bjørk er et lignende utvalg som kjennetegnes av lysere bark. Begge typer elv bjørk finnes over hele den østlige delen av USA i områdene som strekker seg fra Minnesota til Florida. Arten gjør det bra i tørr eller våt jord, men foretrekker sur jord med en pH rating under 6,5. River bjørk motstår angrep fra bronse bjørk borer og bjørk blad gruvearbeider, noe som gjør den til en av de hardføre former for bjørk.