Hovudside

The Most Beautiful Frukttrær

by Walther

The Most Beautiful Frukttrær

For de fleste gartnere, er den viktigste grunnen til å vokse frukttrær for å dyrke sine avlinger for salg eller forbruk. Mange frukttrær tilby den ekstra bonus for å være lett å ta vare på i løpet av klimaendringer, og tilbyr bilde appell til hager og verft like mye som ikke-frukt produserende trær. De vakreste frukttrær er som regel de som produserer fargerike eller eksotiske blomster i sesonger hvor de ikke produserer frukt, og kommer i en rekke forskjellige størrelser og stiler.

Rose Apple


Rosen epletre er en misvisende benevnelse, som det er faktisk ikke et epletre, men i stedet er en busk-aktig medlem av myrt familien. Nådde 25-40 meter i høyde, har rosen eple en tett krone av slanke grener, dens bredde ofte overstiger høyden, med smale, elliptiske blader som er rosenrød når unge og mørk grønn når moden. Blomster av treet blomstrer i klynger på 04:56 og er kremhvit eller grønnaktig hvit i fargen. Frukten produseres av rose apple er rund til pære formet, kronet med en grov grønn ytre skall, og frukten selv er blek gul eller hvit i fargen og ligner duften av en rose i smaken. Rosen eple er best dyrkes i tropiske og nær-tropisk klima og kan vokse i jord som har lite organisk materiale. En moden rose epletre vil gi ca 5 kg. av frukt hver sesong, og kan spises rå eller tilberedt i matvarer som sauser, gelé eller desserter.

Japanese Blomstrende Apricot


Den japanske blomstring aprikos treet vokser til ca 20 meter i høyde i gjennomsnitt og brukes både i små hager og som en aksent for større landskap. Løpet av våren og sommeren, har den japanske blomstring aprikos mørk grønne blader, og i løpet av vinteren produserer blomster som er hvitt til rødt i skyggen og har en rik krydret duft. Frukten av treet, omtrent en tomme i diameter og gult, er vanligvis bare dekorative og ikke for å spise, men det kan være saltet eller tørket, eller dynket i alkohol for flere år for å bli spiselig. Den japanske blomstring aprikos kan overleve i mange klima, så det er holdbart til kalde vintermånedene, men vil ikke vokse i et område som har våt eller tung jord.

Dverg Peach


Dvergen fersken treet er en ideell størrelse for en liten hage eller liten hage, tar opp lite plass, og er noen ganger små nok til at de kan dyrkes i en pott innendørs. I løpet av våren, dverg fersken treet spirer blomster av rosa blomster, og på sensommeren produserer tre-modnet fersken som er samme størrelse som ville bli sett i butikken, men med en bedre smak. Dvergen fersken treet er best plantet i våren, bedre utelatt av kaldt klima der det har potensial for å bli rammet av frost, og vokser raskt, men det kan ta så lenge som et år for å produsere frukt. Den Elberta dverg fersken er den vanligste av dvergen fersken variasjon, men den røde havn og sørlige rose dverg fersken trær kan tilby en variasjon i fersken smak og tre størrelse.