Hovudside

Lupine Culture

by Walther

Lupine Culture

Lupiner (Lupinus spp.) Er kortvarige stauder som kan vokse opp til 4 meter høy, med en spredning på ca 2 meter. Plantene er preget av deres høye blomsterstengler, som tilbyr ertelignende blomster i farger som spenner fra hvitt til rosa og, oftest, lilla eller lavendel. Lupiner er tilpasningsdyktig til et spekter av kulturelle forhold.

Beliggenhet


Lupiner er innfødt til Nord-Amerika, vokser i USA, Canada og Mexico. Blomsten kan bli funnet i daler, samt fjell, blomstrende primært i grov, godt drenerende jord. Som en hageplante, lupiner er egnet for USDA sone 4 til 7. Noen hybrider er egnet for sone 8. For best resultat, anlegg i full sol plassering. Planter vil tolerere litt skygge, men blomstringen kan bli redusert.

Jord


Lupiner er tolerante av en rekke jordtyper, selv om de foretrekker en godt drenerende, litt sur jord som er forbedret med organisk materiale. Mulch med et tynt lag av organisk mulch å holde på fuktighet i jordsmonnet, og for å inhibere konkurrerende ugress. Vann etter behov gjennom hele vekstsesongen, når jorda blir tørr. Stake høyere sortar om nødvendig for å holde dem fra å kollapse, eller vokse dverg sortar som "Dwarf Lulu" eller "Minarette."

Forplantning


Forplante lupiner av frø, som deres lange taproots lage rot divisjon vanskelig. Du kan dele planter i høst, selv om de er usannsynlig å overleve. Spire frø i en liten torv potten, mens temperaturen ble holdt mellom 65 til 70 grader Fahrenheit. Frøene spirer i 21 til 28 dager. Potteplanter er lettest tilgjengelig i barnehager i løpet av våren. I soner hvor lupiner er ikke hardfør, kan du nyte dem som sommerblomster. Beskytte unge planter fra vanlige lupin skadedyr som snegler, snegler og bladlus.

Advarsel


Lupiner er svært giftig, og inneholder tungt konsentrerte giftige alkaloider i sine frø. Planter er giftige enten frisk eller tørket, og kan forårsake en rekke symptomer. Hester og sauer er spesielt følsomme for lupiner, men elg og hjort kan beite på anlegget uten dårlig effekt. Symptomer inkluderer kramper, tung pust, spenning og koma. Ifølge Oregon State University, er det i dag ingen behandling for lupin forgiftning i husdyr.