Hovudside

Hvordan: Saftig Wall

by Walther

Hvordan: Saftig Wall

En saftig veggen er en vertikal hage består av forskjellige typer saftige planter. En modulær saftig vegg kan installeres ved hjelp av flere rammer montert på en vanlig vegg. Rammene inneholde plantejord og er dekket av netting. Plantene vokse gjennom hullene i mesh. Røttene vokser i jorden bak. Saftige veggene er god for lite lys steder og gir et preg av eleganse og dyktighet til boliger, restauranter og butikker.

Bruksanvisning


En egen liten, "baby" saftige planter fra etablerte foreldreplanter. De små borekaks bør alle være omtrent samme størrelse og diameteren av en nikkel. Du er nødt til å klippe noen sukkulenter av morplanten med hagesaks. Andre vil separere på egenhånd.

•  Trim den nederste bladene av de små stiklinger. La ca ¼ tomme av stammen nederst. La borekaks sitte i et skyggefullt sted, unplanted, for noen få dager til en skorpe former enn den avskårne enden.

•  Kjøp nok saftige rammer til å dekke veggplass. Sette sammen rammer og sikre netting over toppen av hver. Rammene vil komme med monteringsanvisning.

•  Still saftige rammer flatt på et arbeidsbord. Hell håndfuller av potting jord over hver enkelt og spre den rundt på nettet med hånden slik at jorda faller gjennom maskene inn i rammen. Bryte opp eventuelle klumper i jordsmonnet slik at det faller gjennom maskene lett. Fortsett å helle håndfuller av plantejord i hver bilde, til bildet er helt full.

•  Sett stammen slutten av hver saftige kutte i potting jord gjennom mesh. Fortsett å legge borekaks til rammen for å fylle den. Borekaks skal berøre hverandre. Begynne å legge borekaks i et hjørne eller langs den ene siden, og deretter bygge opp mot den andre siden. Hvis du vil kan du lage mønstre i rammen ved hjelp av ulike typer sukkulenter.

•  La sukkulenter vokse med rammene flate for 6 til 12 uker. Røttene vil vokse og etablere seg i denne perioden. Vanne plantene sparsomt når røttene begynner å vokse. Når du ikke lenger kan enkelt fjerne borekaks fra jorda og de gir motstand når du prøver, saftige rammene er klar til å henge.

•  Monter rammene på veggen med maskinvaren gitt i rammesettet. Følg instruksjonene for montering. Når du er ferdig, er din saftige veggen ferdig.

Tips og advarsler


  • Hvis du ønsker å bygge din egen saftige rammer, bruker ubehandlet tre eller et annet materiale som ikke vil lekke kjemikalier i jorda. Rammene bør være ca 4 inches dyp. Gjør dem alle størrelser, men sørg for at de er håndterbare. Dekk rammer med netting. Hullene i mesh bør være ca ½ tommers firkantet, eller akkurat stor nok til å stikke fingeren gjennom.
  • Tåke saftige veggen sjelden å skaffe vann til plantene, eller ta rammene ned for å vanne dem.