Hovudside

Når Do Du Plant Lavendel Mountain Lilies?

by Walther

Når Do Du Plant Lavendel Mountain Lilies?

Lavendel fjellet lilje (Ixioliriaceae tataricum) er også kjent som en lilje av Altai, Siberian lilje, himmelblå fjellet lilje og Tartar lilje. Disse slående liljer blomstrer i rike nyanser av fiolett, lilla, mørk blå og stripete varianter fra sent på våren gjennom midtsommer. Som med alle lilje varianter, har lavendel fjellet lilje spesifikke planting instruksjoner for å få det beste blomst skjermen hver vår.

Ved å plante


Tid til å plante liljer og andre oppsvulmede vårblomster er høst eller tidlig vinter. Plant de små lavendel fjell lilje pærer under slutten av september, oktober, november og begynnelsen av desember, før den første frosten og mens jorda er fortsatt myk, å ha levende lilla-blå blomster vises fra tint jord neste vår.

Hvor å plante


Plante lavendel fjellet lilje pærer 05:57 inches hverandre i ca 3 inches av mager, godt drenert jord som mottar full solen. Lavendel fjell liljer vil gjøre det bra i US Department of Agriculture sonene 3 til 9. For mye leire i jorda eller skygge vil hindre lavendel fjellet lilje og motvirke selv såing av denne blomsten. Lavendel fjell liljer kan vokse til å nå høyder mellom 12 og 18 inches, så ha dette i bakhodet når du bestemmer hvor du skal plante disse blomstene i hagen din.

Hvordan Plant


Forplantning metoder for lavendel fjell liljer er lik de som er ansatt i planting av andre oppsvulmede blomster og planter. Lavendel fjell liljer er lett å vokse, og de kan plantes fra ferske pærer fra en barnehage eller dele stengelknoller, knoller, jordstengler og forskyvninger fra eksisterende pærer å vokse andre steder.

Andre hensyn


Lavendel fjell liljer er duftende prøver som gjør det bra som snittblomster, som varer i opptil en uke under ideelle forhold. I hagen, lavendel fjell liljer har holdbare blomster og urteaktig løvverk at noen ganger vil vare gjennom vinteren i mer tempererte soner. Disse blomstene er litt tørke tolerant, men de blir hindret av overwatering.