Hovudside

Hva er de forskjellige typene av røykvarslere?

by Walther

Røykvarslere gi tidlig varsling av brann ved å avgi en alarm. Varselet gir deg tid til å unnslippe, og er ment å være høyt nok til å vekke deg hvis du sover. National Fire Protection Association (NFPA) statistikk viser at detektorene er effektive livreddende verktøy, med to tredjedeler av brann dødsfall mellom 2003 og 2006 skjer i husholdninger uten arbeidsenheter. Røykvarslere kommer i to typer, som hver har visse fordeler.

Typer


Den amerikanske Brann Administration (USFA) nettside forteller at det er to typer røykvarslere som selges for bruk i private hjem. Fotoelektriske røykvarslere er den dyreste typen, men de er effektive for å oppdage ulmebranner, og er ikke like sannsynlig å utløse falske alarmer på grunn av matlaging røyk. Ion røykvarslere er billigere, men oppdage branner når de kommer poenget med å bryte ut i åpen ild. Fire Safety Council forklarer at ion alarmer bruke en liten mengde radioaktivt materiale for å måle ledningsevnen i luften, som er endret ved nærliggende forbrenning. Fotoelektriske detektorer bruke en lysstråle som blir spredt når forbrennings suspenderte materialer i luften komme inn i enheten. Begge er effektive, i henhold til USFA, men man kan øke husholdnings sikkerhet ved å få en av hver.

Likheter


Fotoelektriske og ion røykvarslere har flere likhetstrekk. Begge er lett tilgjengelig i butikkene, og begge kommer i batteridrevne modeller eller alarmer som er fastkoblet inn i et hjem elektriske system. Mange fastkoblet alarmer inkluderer et batteri backup system i tilfelle brann forårsaker strømbrudd. Batteridrevne optisk og ion røykvarslere både varsler deg når batteriene må skiftes ut, ved å lage en periodisk pipelyd.

Makt


Røykvarslere er drevet av to forskjellige kilder, i henhold til NFPA. Noen bruker batterier, mens andre er fastkoblet inn i et hjem elektriske system. Kablede detektorer er mer pålitelig enn sine batteridrevne kolleger, med 95 prosent av elektrisk drevne alarmer høres i en brann i forhold til 75 prosent av batteri enheter. Røykvarslere med batterier er ubrukelig hvis deres strømkilden ikke erstattes regelmessig. NFPA forteller at 20 prosent av røykvarsler feil skje på grunn av tomme batterier, mens bare 8 prosent av svikt skje på grunn av fastkoblet strømproblemer.

Betraktninger


Røykvarslere kan være separate enheter, eller de kan kobles sammen. Tilkoblede enheter all lyd hvis man oppdager røyk i et bestemt område. Enkeltheter høres individuelt i området hvor røk er til stede. NFPA melder at Consumer Product Safety Commission siterer sammenkoblede røykvarslere som den mest effektive oppsett, spesielt hvis enhetene er plassert i hver etasje av et hjem. Multi-gulv tilkoblede enheter advare alle beboere om en flamme, selv om det skjer på en annen historie av bygningen.