Hovudside

Hvordan Plant baby afrikanske Fioler vokst fra en Leaf Stem

by Walther

Hvordan Plant baby afrikanske Fioler vokst fra en Leaf Stem

Den afrikanske fiolett (Saintpaulia) er en lav vekst, kompakt plante med mørkegrønne, kjøttfulle, blader produsert i en rekke former, avhengig av sorten. Blå, lilla, lavendel, rosa, rød, hvit eller flerfarget blomster dukke opp tett til løvverk. Afrikanske fioler trives i husholdningenes forhold, og velstelte planter blomst nesten kontinuerlig. For den beste muligheten for å produsere baby afrikanske fioler, kuttet sunne, semi-modne eller moderat store blader med en tomme av deres stammer igjen på, om våren når plantene begynner ny vekst.

Bruksanvisning


•  Fjern blad fra rooting medium når nye baby planter, eller plantlets, spire fra bladet stammen base. Røtter vanligvis danner tre til fire uker etter at du plasserer bladet i rooting medium; blader av nye planter vises tre til fire uker etter at.

•  Flytt forankret babyen planter i deres rooting medium til et sted der de har lysere, men indirekte, sollys. Påfør en flytende gjødsel i henhold til produsentens anvisninger.

•  Separer en klump av unge planter ved hjelp av en ren, veldig skarp kniv og dele kronen - området av anlegget hvor stammen tiltrer sine røtter - i egne planter med sine egne røtter. Separate unge planter når de har to eller tre små blader. Det kan ta babyen planter to måneder eller mer for å nå dette stadiet.

•  Plant de unge afrikanske fioler i en jord blanding bestående av ca 2 deler fruktbar leirjord, en del blad mugg eller torv og en del sand eller perlite. Bruk 4-tommers potter for å gi rom for hver plante å vokse, og sørge for at pottene har dreneringshull. Sette plantene i potter, slik at deres kronene er like over jordoverflaten, og trykk på jorden godt rundt kronene.

•  Hold jorda fuktig, men ikke våt, og gi flere timer med lys hver dag, men ikke direkte sollys. Planter skal begynne å blomstre i seks til ni måneder. Afrikanske fioler gjør best i temperaturer på 60 grader Fahrenheit om natten og ca 80-85 F i løpet av dagen.