Hovudside

Hvordan å unngå elektrisk støt

by Walther

Hvordan å unngå elektrisk støt

Den amerikanske Occupational Safety and Health Administration rapporterer at strømulykker forårsaker omtrent 350 dødsfall hvert år. Andre studier viser at så mange som 30 000 ikke-dødelige elektriske skader forekommer årlig i USA. Å jobbe trygt med elektrisitet, må du lære noen grunnleggende sikkerhetsrutiner og følger dem nøye.

Bruksanvisning


•  Koble fra krets, ledninger eller utstyr du vil arbeide med ved å bytte den aktuelle bryter eller utkobling bryteren til "Off" posisjon. Hvis du har en eldre hjemme, kan elektriske panelet inneholder sikringer som du trenger for å skru fra sine kontakter.

•  Kontroller at strømmen er slått av ved hjelp av en elektrisk tester. I de fleste tilfeller er en enkel to-spiss spenning tester tilstrekkelig for testing. Denne enheten har to metall fører at du rører til de varme og nøytrale ledninger av en krets eller stikkontakt. Hvis spenningen er til stede, vil et lys på testeren slå på. Hvis lyset ikke slår seg på, er ingen spenning til stede. Alltid double testeren på en krets som du vet er levende, for eksempel en vanlig stikkontakt, for å sikre at testeren fungerer ordentlig.

•  Rydd opp noen form for væske på gulvet eller andre steder i arbeidsområdet. Væsker kan lede elektrisitet og forårsake uventede støt.

•  Bruk isolerende hansker og sko hvis du trenger ekstra beskyttelse, eller hvis et apparat nær deg må være strømførende.

•  Arbeid med en partner, spesielt hvis du arbeider med farlig høye spenninger. Hvis du berører noe med hånden, og det sjokkerer deg, kan den nåværende føre til at musklene til kontrakt, noe som gjør det umulig å slippe taket. En partner kan redde livet ditt ved å kutte strømmen, eller skyve deg bort med et isolerende stang av noe slag.

•  Lock-out og tag-ut alt elektrisk utstyr som utgjør en risiko for deg eller noen andre. Bruke låsen til hindrer andre fra å aktivere utstyret, eller slår på sikringsbryteren, før du fullføre elektrisk arbeid. Bruke koden for å gi din kontaktinformasjon og eventuelle advarsler om situasjonen. (Elektriske låser og koder er tilgjengelig på de fleste jernvareforretninger.) For standard hjemme reparasjoner, kan du vanligvis tape ned sikringsbryteren, eller tape over sikringen socket, og legg inn en advarsel.

•  Arbeid med en hånd i lommen, når det er mulig, som en ekstra sikkerhetsforanstaltning rundt høye spenninger. Hvis en hånd berører noe som sjokkerer deg, vil den nåværende flyte langs armen, ned beinet og ut foten. Hvis begge hendene berører den, kan den nåværende flyte i den ene armen og ut det andre --- rett gjennom hjertet. Holde en hånd i lommen kan bety forskjellen mellom mild skade og plutselig død.

•  Sjekk ditt arbeid. Nøye inspisere kretser og koblinger for løse ledninger, slitt isolasjon, utsatte tråder som er for nær hverandre, og tegn på overoppheting (for eksempel smelter eller glohet).

•  Tett opp arbeidsområdet før du reenergize kretsen. I de fleste tilfeller krever dette installere frontplaten av en metallkoblingsboks, eller feste dekselet til en lysbryter eller stikkontakt.

Tips og advarsler


  • Tallrike, detaljerte sikkerhetsprosedyrer finnes for alle typer elektrisk arbeid. Lære og følge disse reglene hvis du har tenkt å jobbe med elektrisitet.
  • The National Electrical Code definerer høy spenning som noe over 600 volt. Men dette betyr ikke at husholdningenes spenning er ikke farlig. Det kan drepe deg.