Hovudside

Apple Care og ledsagere

by Walther

Apple Care og ledsagere

Bakgård epletrær gir behagelig luktende vårblomster, skygge i sommer og rikelig frukt. Men for å sikre at frukt er rikelig og fri for skadedyr og sykdommer, dyrkere må følge riktige kulturelle praksiser.

Ledsagere


Epletrær krysse pollinering. Vokser mer enn én type epletre vil sikre at trær pollinere å produsere epler. En krabbe epletre er en passende følgesvenn for cross pollinerende med alle typer epletrær. Andre planter, som for eksempel gressløk eller blomkarse er nyttige i nærheten epletrær for å avskrekke eller tiltrekke skadedyr som ellers ville hjemsøke epletreet.

Størrelse


Epletrær bør beskjæres når de er unge til å produsere sterke trær som ikke vil bryte under stress av frukten. Frukt vil utvikle bedre hvis de blir tynnet hvert år også.

Betraktninger


Epletrær må sprayes hver uke fra det punktet at de blomstre knopper dukke opp, til det punktet at eplene er plukket ut til å beskytte epler fra skadedyr, sykdommer og virus.

Fordeler


Epletrær skal befruktes årlig, slik at trærne har tilgang til riktig ernæring. Riktig ernæring vil hjelpe epletrær vokse seg sterk og sunn mens produsere god frukt.