Hovudside

Old Fashioned Vaskeri tips

by Walther

Vaskerom har utviklet seg til å omfatte høyeffektive vaskemaskiner og tørketromler. Nyere vaskemidler balanse renseevne med å bli grønn. Men når det kommer til vanskelige flekker og kjedelige klær, noen av de beste vaskeri tips kommer fra vår Forelder eller stor-besteforelder generasjoner.

Hjemmelaget vaskemiddel


Lag din egen gammeldags vaskemiddel. Mens det er en rekke varianter, prøv en bar av vaskemiddel som Fels-nafta, Ivory eller Kirk Castilla, natriumkarbonat også kjent som vasking brus og boraks. Riv bar av vaskemiddel i en gryte og tilsett fire kopper varmt vann. Smelt og kombinere over middels varme. Fjern fra varmen. Tilsett 1 kopp vasking brus, 1/2 kopp boraks og rør til det er oppløst. Kombiner med 3 liter varmt vann og satt i bøtte over natten. Lagre din hjemmelagde vaskemiddel i tomme Vaskemiddel beholdere. Bruk en kopp hjemmelaget vaskemiddel for hver last av klesvask.

Flekkfjernere


For antiperspirant flekker, kombinere 1 ss. hver av eddik og sitronsaft med en kopp vann. Behandle flekker over natten før de vaskes i kaldt vann. Lunkent eller varmt vann vil sette flekker. Dette er ikke egnet for ømfintlige tekstiler. Bruke på hvit bomull eller bomull blander.

Å behandle skitne skjortekrager gni shampoo på området med en pensel eller tannbørste før vask. For tøy som satt i vaskemaskinen for lenge og lukter surt bare legge to kopper eddik og vask i varmt vann.

Sett i Flekker


For flekker som har satt, spesielt hvis de har blitt tørket i tørketrommel, kombinere like deler vann og hydrogen peroxide og søke å farge. La det sitte i 30 minutter og deretter vaske umiddelbart. Å hindre flekker fra å sette tillate dem å sitte i en balje med vann over natten.

Hvitting uten blekemiddel


Å lyse hvite klær koke på komfyren før de vaskes. Bruk en stor gryte med rikelig med vann til å dekke elementet. Rør og kok i flere minutter. Når kjølig nok til å håndtere plass i vaskemaskinen og vaske i varmt vann. Dette er bare bra for bomull hvite som T-skjorter og sokker. En annen naturlig måte å lyse hvite er å la dem tørke i sollys. For mørke klær, vrenges og vaske i kjølig eller kaldt vann.