Hovudside

Tips for brannsikkerhet

by Walther

Tips for brannsikkerhet

Brannsikkerhet kan hindre sannsynligheten for en brann som kan føre til dødsfall, skader eller materielle skader. I tilfelle at en brann skjer, bør du varsle alle i hjemmet og komme seg ut raskt. Drøfte en plan med familien og lære barna hvordan man ringer 911 og når du skal ringe den. Du kan forhindre at en brann i hjemmet ditt ved å følge disse grunnleggende brannsikkerhet tips.

Røykvarslere


Røykvarslere er avgjørende for tidlig deteksjon av en brann i huset ditt. Du bør installere en røykvarsler på hvert nivå av hjemmet ditt, på kjøkkenet og i alle soverom. Røykvarslere bør kontrolleres månedlig for å sikre at de er i orden. Bytt ut røykvarslere minst hvert 10. år, selv om de fortsatt jobber.

Escape Plan


Gjør en evakueringsplan. Trekke ut et kart over planen og diskutere planen med familien. Husk at hvert sekund teller når du er i en brann, så gjør din flykte plan raskt og enkelt. Øv deg rømningsplan hver måned. Utpeke et område utenfor hjemmet for dine familiemedlemmer til å møtes.

Elsikkerhet


Sjekk dine elektriske apparater og ledninger for å sikre at de er trygge og sikre. Erstatte frynsete ledninger og utslitte enheten ledninger. Ikke la barn leke rundt elektriske apparater. Hold alle materialer unna varmeovner og noen varme apparater.

Cooking Sikkerhet


Hold deg på kjøkkenet når du lager mat. Ubevoktet matlaging er den ledende årsaken til kjøkkenbranner. Bruke korte ermer og holde håret trukket tilbake. Rengjør kjøkkenflater for å unngå fett buildup. Slukk mat branner med natron; aldri bruke mel eller vann. Hold et brannslukningsapparat på kjøkkenet.

Røyking Sikkerhet


Hvis du røyker det er alltid best hvis du gjør det utenfor. Still dine sigarettennere på lav varme. Sett sigaretter ut i dype askebegre. Ikke la sigaretter eller rør uten tilsyn. Sett sigaretter ut i vann eller sand. Ikke røyke hvis du har drukket, er trøtt eller påvirket av narkotika. Ikke røyk i et hus der oksygentanker er brukt.