Hovudside

Hvordan få Ironite Flekker Out of Concrete

by Walther

Ironite er en type gjødsel med små jerngranulat i blandingen. Dette er bra for planter, men forferdelig for betong siden jernpartikler kan vaske ut på betongen under regnskyll, losjere det og rust. For å fjerne ironite flekker fra betong, vil du faktisk trenger å angripe rust som har dannet på disse jernkuler.

Bruksanvisning


•  Rengjør betong. Først feie av betongen. Bruk kost. Neste bør du presse vaske området. Flekkfjerning er alltid enklere og mer effektiv når du har et helt klart, rent område enn flekker. I noen tilfeller kan trykket vask løsne jernpartikler og gjøre jobben enda enklere ved å bli kvitt noen av de ironite flekker.

•  Bland opp din oksalsyre. Oksalsyre, også kalt tre blekemiddel, kommer i pulverisert form. Du trenger bare å legge vann. Bruk plastbøtte, og refererer til produsentens anvisninger på hvor mye vann for å legge til siden hver merkevare kan være litt annerledes. Du bør bruke hansker og vernebriller fra her på ut.

•  Unn flekker med oksalsyreløsning. Påfør en sjenerøs behandling av veden blekemiddel løsning på flekkene. Hvis du liker, mette en rengjøring fille med oksalsyre og legge den over flekkene. Du bør la syre på flekker i ca 10 minutter.

•  Bruk stiv børste til å skrubbe syrebehandlede flekker av oppkjørselen. I de fleste tilfeller vil du bare trenger ett eller to programmer, men du kan gjenta behandlingen prosessen opp til fem ganger. Bare husk at du kan skape en lysere flekk på oppkjørselen din.

•  Skyll ned innkjørselen. Bruk hageslangen og store mengder vann for å skylle av betong meget grundig. Det er viktig å fortynne oksalsyre meget grundig slik at det ikke skader plantene dine eller spise bort på betong.

Tips og advarsler


  • Noen rengjøring eksperter bruker usøtet, pulverisert lemonade drink mix å angripe ironite flekker i stedet for oksalsyre. Bare vær sikker på at lemonade er ikke slik en lys gul at du oppretter en helt ny flekk problem i prosessen.
  • Bruk vernebriller og hansker når du arbeider med oksalsyre.